Američka carina zaplenila neverovatnu količinu lažnih Rolexa

Kada razmišljamo o oličenju luksuza i krilatice, “vreme je novac”, naša prva asocijacija postaje Rolex...

Investiranje u savršen sat marke Rolex predstavlja siguran put, međutim, da li je svako od nas u mogućnosti prepozna razlike između originala i kopije slavnog proizvođača? Sa sverastućim trendom falsifikovanja i porastom istog u Sjedinjenim Američkim Državama, granična policija zemlje slobodnih definitivno ima pune ruke posla.

Ne tako davno, Carinska Služba SAD zaplenila je superlažne modele satova marke Rolex, u vrednosti od 2,5 miliona dolara, uvezenih iz Kine. Ova neverovatna cifra možda nije toliko grandiozna u poređenju sa prethodnom zaplenom krivotvorenih satova istog proizvođača, uvezenih iz Hong Konga, sa tržišnom vrednošću od 25,2 miliona dolara, ali nikako nije za potcenjivanje jer su modeli bili daleko boljeg kvaliteta izrade.

Svaka pošiljka poslednje ture sastojala se od 320 falsifikovanih luksuznih Rolex satova, spremljenih za transport u Solt Lejk Siti. Svaki paket istog uvoznika presretnut je od strane radnika Carinske Službe, koji su ih pregledali i zaključili da se u njima nalazi 1.280 modela. Direktor luke u Luisvilu, Tomas Martin izjavio je: “Tokom svake sezone praznika, korisnici su tragali za najboljim i najpovoljnijim modelima, nažalost, tu su i kriminalci, koji uglavnom putem mreže provlače svoje krivotvorene proizvode. Naši detektivi Carisnke Službe nastaviće da zaplenjuju falsifikovane predmete koji prete bezbednosti i zdravlju kupaca, oslabljujući ekonomiju naše zemlje istovremeno”.

Tokom ove multimilionske zaplene Američka Carina uspela je da konfiskuje lažne modele marki Yeezys, Dior i Air Jordan 1 u vrednosti od 4,3 miliona dolara. Carinici ove zemlje uspeli su da spreče uvoz predmeta sa svih strana sveta, koji uključuju satove i nakit, kao najkrivotvorenije predmete. Sa sezonom kupovina u jeku, imperativ svim kupcima svakako mora predstavljati mogućnost klasifikacije pravih i lažnih prodavaca određene, luksuzne robe, nevezano sa tim gde se nalaze.