2016 BUICK CASCADA

Buick je otkrio 2016 Cascada 2+2 model kabriolet, koji je ništa drugo nego Opel Cascada, a kreće u prodaju u Americi početkom 2016. godine...

Debitovao je na sajmu u Detroitu, a Cascada će biti prvi Buick kabriolet koji će biti ponuđen u Americi za 25 godina. Za Evropljane nema ničega posebno novog kod ovog modea, jer ga Opel prodaje od marta 2013.

Osim Buickovog znaka i rešetke, američka verzija doalzi sa istim dizajnom i tehnologijom, a snaga dolazi iz 1.6 motora sa 200ks i 280Nm obrtnog momenta. Povezan je na šestostepeni automatski menjač, a tu je i overboost funkcija koja podiže na kratko obrtni momenat na 300Nm. Buick Cascada dobija i HiPer Strut prednju suspenziju i Watts Z-Link pozadi. 

Potrebno joj je 17 sekundi da spusti krov, a ovo je moguće na brzinama do 50km/h. Tu je i IntelliLink infotanment sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir. 

Cascada nudi 380 litara prtljažnog prostora sa podignutim krovom i 280 litara sa spuštenim. Zadnja sedišta se spuštaju da prošire prostor u gepeku. U ponudi će biti standardne 20oinčne felne. 

Više o automobilima...

Luxury Experience