Genesis upravo je predstavio svoj prvi koncept potpuno električnog SUV

Više slika

Više slika

Nekoliko publikacija je izvestilo da bi Neolun mogao ući u proizvodnju kao GV90...

Korejski luksuzni brend predstavio je svoj najnoviji atraktivni koncept, Neolun, u ponedeljak uveče. Zapanjujući prototip je prvi SUV velikih dimenzija ovog brenda i smatra se najavom predstojećeg električnog vozila koje će se zvati GV90.

Videli smo nekoliko atraktivnih koncepta Genesis brenda tokom godina - X Kabriolet odmah pada na pamet - ali Neolun je među najlepšima do sada. Uprkos svojoj velikoj staturi, dizajn vozila, inspirisan "ikonama korejskih porcelanskih posuda u obliku meseca," odiše sofisticiranošću. SUV vozila velikih dimenzija retko su izgledala tako uglađeno.

Ono što nam je odmah zapalo za oko je koliko je Neolun glatko dizajniran. Od prednjeg do zadnjeg dela, nema oštrih ivica. Uprkos tome, obliku vozila daje se definisani kvalitet, što je osvežavajuće s obzirom na neka od trenutnih EV vozila na putu koja podsećaju na žele bombone. Ovome doprinosi i upečatljiva dvotonska šema boja Midnight Black i Majestic Blue, karakterističan paket svetla sa dvostrukim linijama koji uključuje osvetljenu trouglastu "rešetku". Ali, vrhunac eksterijera definitivno su njegova vrata kočijaškog tipa. Neolun nema B stub, ali ima dva para vrata sa obe strane koja se otvaraju i otkrivaju prostrani enterijer.

I enterijeru je posvećena jednaka pažnja kao i eksterijeru. Prostrana kabina treba da predstavlja moderno tumačenje korejskog gostoprimstva i sadrži dva velika i udobna kapetanska sedišta napred. Ta sedišta mogu se okrenuti ka zadnjem redu, funkcija za koju se nadamo da može biti korišćena samo kada je vozilo zaustavljeno. Ceo prostor je pokriven premijum materijalima, uključujući kašmir i "vintage inspirisanu" kožu, a ventilacioni otvori za klimu zamenjeni su grejnim folijama koje efikasnije kontrolišu temperaturu bez duvanja vazduha u lice.

Naravno, ima više ekrana širom enterijera, uključujući podesivi displej koji se čini kao da iskače iz kontrolne table i drugi koji se razvija iz obloge zadnjeg sedišta. Kabina je takođe opremljena zvučnim sistemom koji Genesis naziva "zvučnom arhitekturom" koja koristi niz zvučnika, tvitera i basova za proizvodnju uranjajućeg zvuka. Neke od ovih funkcija, naravno, neće ući u proizvodnju, ali je jasno da Genesis pokušava da razmišlja izvan okvira.

Obaveštenje o Neolunu je kratko po pitanju tehničkih detalja i performansi, ali je izveštavano od strane više izvora, poput Car and Driver i Motor1.com, da će EV zasnovan na konceptu ući u proizvodnju. Zbog svoje veličine, očekuje se da će vozilo biti naredni vodeći SUV brenda i verovatno će se zvati GV90 (G90 je vodeći sedan kompanije). Više informacija, uključujući kada će verzija za proizvodnju biti predstavljena, trebalo bi da bude dostupno pre kraja godine.

Luxury Experience