“The Last Dance” - Automobili Lamborghini predstavlja Huracan STJ

Lamborghini predstavlja Huracan STJ limitirane edicije sa samo deset jedinica, kao poslednju proslavu supersportskog automobila opremljenog V10 motorom.

Sa svojim dizajnom koji oduzima dah i najsavremenijim inženjeringom, Huracan STJ je spreman da ostavi neizbrisiv trag na nasleđe supersportskih automobila.

Od svog debija 2014. godine, V10 motor je bio ključan u pokretanju uspeha porodice Huracan. Međutim, kako automobilska industrija nastavlja da prihvata napredak u hibridnim pogonima, Lamborghini je najavio da Huracan STJ predstavlja poslednju proslavu ovog inženjerskog čuda. Do kraja godine će utrti put za potpuno novi supersportski automobil opremljen revolucionarnim hibridnim pogonom.

Proizveden iz DNK dizajna Huracan STO, STJ podiže performanse do neuporedivih visina. Prikladno nazvan Super Trofeo Jota (STJ), ovaj ekskluzivni model odaje počast Lamborghini trkačkom nasleđu. Oznaka „Super Trofeo“ odaje počast Lamborghini šampionatu u jednoj proizvodnji, dok „Jota“ crpi inspiraciju iz Dodatka J FIA pravilnika, koji simbolizuje lozu Lamborghini modela usmerenih na stazu koji potiču od klasika kao što su Miura SVJ i Aventador SVJ.

Huracan STJ se ističe svojim namenskim aerodinamičkim paketom koji su razvili tehničari Lamborghini Squadra Corse. Nadovezujući se na temelje koje je postavio Huracan STO, STJ uvodi inovativna poboljšanja, uključujući ikonični „cofango“ – dva aerodinamička dodatka od ugljeničnih vlakana. Ova poboljšanja, zajedno sa povećanjem ugla zadnjeg krila za 3°, rezultiraju povećanjem aerodinamičkog opterećenja za 10%, uz održavanje savršenog balansa.

Ispod haube, Huracan STJ koristi snagu V10 motora od 640 KS, pružajući uzbudljive performanse na svakom koraku. Uparen sa 7-brzinskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i konfiguracijom pogona na zadnjim točkovima, ovaj sklop obezbeđuje adrenalinsko iskustvo vožnje kao nijedno drugo.

Mehaničko prijanjanje je značajno povećano setom od četiri podesiva trkačka amortizera, koji zamenjuju standardne aktivne komponente. U kombinaciji sa specijalno izrađenim gumama Bridgestone Potenza Race i 20-inčnim felnama, STJ postiže neviđene nivoe mehaničkog prijanjanja. Ove tehničke karakteristike su omogućile poboljšanje za više od jedne sekunde na stazi tehničkog centra Nardo u poređenju sa Huracan STO.

Pored svojih performansi, Huracan STJ odiše ekskluzivnošću u svakom detalju. Dve različite opcije konfiguracije i liverije, koje je pažljivo pripremio Lamborghini Centro Stile, nude pronicljivim kupcima personalizovani dodir. Prva konfiguracija kombinuje karoseriju Grigio Telesto (siva) u kombinaciji sa Nero Noctis (crnim) krovom i Rosso Mars (crvenim) i Bianco Isi (belim) detaljima, dok kabinu karakterišu Nero Cosmus (crna) alkantara sedišta sa kožnim detaljima i kontrastnim Roso Alala (crvenim) šavovima. Druga konfiguracija ima karoseriju Blu Eliadi (plava) sa Nero Noctis (crnim) krovom i Rosso Mars (crvenim) i Bianco Isi (belim) detaljima. 

Bilo da je ukrašen Grigio Telesto ili Blu Eliadi karoserijom, svaki STJ ima jedinstvenu numerisanu ploču od karbonskih vlakana, što simbolizuje njegovu retkost i prestiž.

Luxury Experience