Maserati GranCabrio Folgore je najbrži električni kabriolet do sada

Kako se automobilska industrija okreće ka električnoj mobilnosti, Maserati nastavlja da trči ka budućnosti, poštujući svoju bogatu istoriju.

Najnoviji dokaz ove posvećenosti je GranCabrio Folgore, revolucionarni dodatak Maserati liniji i prvi potpuno električni kabriolet u svom segmentu.

GranCabrio Folgore otelotvoruje suštinu Maserati brenda, spajajući luksuz sa najsavremenijom tehnologijom i elektrifikovanom elegancijom. Sa maksimalnom brzinom od 290 km/h, s ponosom nosi titulu najbržeg električnog kabrioleta na putu, postavljajući novi standard za performanse na tržištu električnih vozila (EV).

Ova varijanta sa otvorenim krovom prati stope svog prethodnika, GranTurismo, nudeći Folgore električni motor uz očuvanje Maserati karakteristika. Besprekorno kombinuje udobnost vožnje sa sportskim duhom, prefinjenu snagu sa modernom tehnologijom i radost putovanja na otvorenom sa uzbuđenjem vožnje visokih performansi.

Dizajniran da primi četiri putnika, GranCabrio Folgore osigurava da svako može da podeli iskustvo luksuza i performansi. Bilo da putujete sa porodicom ili prijateljima, uživaćete u finim materijalima, izuzetnom udobnošću i vožnjom koja ne poznaje granice.

GranCabrio Folgore daje prednost toplotnoj i akustičnoj udobnosti, omogućavajući putnicima da u potpunosti urone u iskustvo vožnje bez kompromisa. Njegov krov od tkanine, dostupan u nizu boja, neprimetno se transformiše iz kupea u kabriolet za samo nekoliko sekundi, pružajući neuporedivu fleksibilnost i udobnost.

U srcu GranCabrio Folgore nalazi se najsavremeniji električni pogon, razvijen imajući na umu trkačko Maserati nasleđe. Sa tri elektromotora – jedan napred i dva pozadi – i pokretan inovativnom baterijom od 92,5 kWh, GranCabrio Folgore isporučuje preko 1200 KS. Ova postavka ne samo da obezbeđuje blistave performanse, već nudi i precizno vektorisanje obrtnog momenta za poboljšanu agilnost i kontrolu.

GranCabrio Folgore je takođe opremljen naprednim funkcijama za poboljšanje doživljaja vožnje. Od intuitivnog interfejsa sa dvostrukim ekranom osetljivim na dodir do rekonfigurisanog heads-up displeja, svaki aspekt enterijera je dizajniran tako da se besprekorno spoji luksuz sa tehnologijom. Bežična integracija pametnog telefona, prilagodljivo ambijentalno osvetljenje i ponovo osmišljeni Maserati digitalni sat dodatno podižu ambijent u kabini.

Inovativne tehnologije se protežu izvan kokpita, sa funkcijama kao što su upravljanje mekim krovom kontrolisanim pokretima i grejač za vrat koji poboljšava udobnost.

Luxury Experience