Otac godine – bogati kolekcionar posetio Bugatti i otišao sa osam automobila

Postoje izveštaji u kojima se navodi da prosečni vlasnik Bugatti automobila ima ukupno 84 automobila, tri privatna aviona i jahtu.

Zamislite koliko čovek mora biti bogat da bi u jednoj poseti sedištu brenda u Francuskoj, preuzeo 8 Bugatti automobila. Opisujući to kao iskustvo „drugačijim od bilo kojeg drugog“, proizvođač hiperautomobila je objavio da je „jedan od najstrastvenijih vlasnika Bugatti kompanije posetio sedište brenda i otišao ne sa jednim već osam novih Bugatti modela“.

Dok je Bugatti odbio da otkrije identitet kupca, proizvođač automobila je rekao da je entuzijasta dubokog džepa bio u pratnji šestoro njegove dece kojima su uručeni ključevi njihovih novih automobila. Tako je isporučeno šest Bugatti Baby II automobila na specijalnom događaju i svi su bili u dugačjim bojama, poput narandžaste, bele, zelene, žute, crvene i plave.

U slučaju da ste zaboravili, Baby II je omaž originalnom Bugatti Baby iz sredine 1920-ih stvorenom u partnerstvu sa The Little Car Company. Auto igračka ima električni pogon i dostupan je sa baterijom kratkog ili dugog dometa koja omogućava domet do 31 milju.

Pored šest Baby II automobila za svoju decu, kolekcionar automobila je za sebe kupio dva Bugatti hiperautomobila – Chiron Super Sport 300 + i Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition sa sertifikatom “La Maison Pur Sang.”

Podsetimo da je Chiron Super Sport 300+ je inspirisan Bugatti automobilom koji je probio barijeru od 300 milja na sat i ograničen je na samo 30 primeraka, dok je Veiron Grand Sport Vitesse World Record Edition onaj koji je postao najbrži automobil na svetu u 2013. dostigavši 254,05 mph.

Oba hiperautomobila su završena u crnoj i narandžastoj šemi boja.