Batur kabriolet je na vrhu liste kao najskuplji Bentley automobil

Bentley Motors je upravo otkrio Batur kabriolet.

Ovo izvanredno vozilo, koje je pažljivo izradio Mulliner, označava treću verziju u modernoj Bentley eri sa karoserijama. Prateći stope svojih prethodnika, Bacalar Barchetta i Batur coupe, Batur kabriolet je primer vrhunca automobilske izrade i individualnosti.

U srcu Batur kabrioleta nalazi se kultni Bentley W12 motor, koji isporučuje zapanjujućih 750 KS. Ručno sastavljen i sa dvostrukim turbo punjačem, ovaj motor je bio kamen temeljac uspeha kompanije Bentley u poslednje dve decenije. Kako se proizvodnja ovog legendarnog pogonskog sklopa bliži kraju, Batur kabriolet predstavlja počast njegovom trajnom nasleđu.

Crpeći inspiraciju iz Bentley bogate istorije automobila sa otvorenim kokpitom, Mulliner dizajneri su napravili remek-delo koje neprimetno spaja nasleđe sa inovacijama. Prepoznatljivi „vazdušni most“ iza sedišta i suženi poklopci pozadi dočaravaju duh klasičnih sportskih automobila, istovremeno obećavajući dinamično iskustvo fokusirano na vozača. Štaviše, krov kabrioleta, sa svojim brzim otvaranjem za samo 19 sekundi, pretvara Batur kabriolet iz luksuznog kupea u uzbudljiv Grand Tourer sa otvorenim krovom pritiskom na dugme.

Ono što zaista izdvaja Batur kabriolet je nivo personalizacije koji nudi. Mullinerov interni dizajnerski tim blisko sarađuje sa svakim klijentom, koristeći posebno kreirani vizualizator da oživi njihovu jedinstvenu viziju. Od izbora boja do unutrašnjih završnih obrada po meri, svaki aspekt Batur kabrioleta može biti skrojen tako da odražava individualnost njegovog vlasnika.

Jedna od najekskluzivnijih dostupnih opcija je ugradnja 3D akcenata od ružičastog zlata, napravljenih u saradnji sa stručnim zlatarima iz istorijskog kvarta nakita u Birmingemu. Ovi izuzetni detalji dodaju dašak luksuza u kabinu, dodatno podižući iskustvo vožnje.

Batur je jedan od najskupljih Bentley automobila do sada. Ovaj ultra-ekskluzivni kabriolet sa W12 motorom spreman je da pređe cifru od 2 miliona funti. Proizvodnja Batur kabrioleta biće ograničena na samo 16 jedinica, od kojih je svaka pažljivo ručno izrađena tokom nekoliko meseci u Bentley fabrici bez ugljen-dioksida u Engleskoj. Ova ograničena serija osigurava da svaki Batur kabriolet ostane redak i poželjan simbol automobilske izuzetnosti.

Luxury Experience