Bred Pit lansira novi džin na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu

Bred Pit lansira novi džin, koji je nastao kao rezultat njegove saradnje sa nekim od vodećih svetskih destilerija.

Ako postoji jedno piće koje oko sebe okuplja najveće poznate ličnosti, onda je to tekila. Od Džordža Klunija i Dvejna Džonsona do Kendal Džener i Kevina Harta, sve više zvezda lansira sopstvene brendove.

S druge strane, skoro niko se nije okušao u proizvodnji džina, sa možda izuzecima kao što su Aviation džin Rajana Rejnoldsa i novi Renais džin, Eme Votson. U kadar sada upada i možda „ukrade šou“ - Bred Pit, lansirajući sopstveni brend: Gardener French Riviera Gin.

Novi džin je rezultat Pitove saradnje sa nekim od najboljih imena svetske destilerije: Matjeom Perinom iz istoimene porodice vinara i bivšim glavnim destilerom Tanqueray, Tomom Nikolom, koji više od četiri decenije radi u industriji žestokih pića. Takođe nije prvi put da glumac sarađuje sa porodicom Perin. Prošle jeseni, lansirali su liniju za negu kože Le Domaine čiji je ključni sastojak komina grožđa.

The Gardener je londonski suvi džin (što znači da se nakon destilacije ne dodaje aroma), destilovan u Francuskoj od pšenične baze sa organskom botaničkom mešavinom koja uključuje kleku, korijander, sladić i anđeliku, zajedno sa citrusnim notama ružičastog grejpfruta, limuna i narandže.

„Svetlost Francuske rivijere je izvor života“, rekao je Perin, dajući mističan ton novom piću. „Ovde, na ovom blagoslovenom mestu, zemlju obrađuje baštovan koji radi u skladu sa promenama godišnjih doba, razmenom toplote i hladnoće, zadovoljstvima dobrog života. Sa mudrošću iskustva, darom intuicije, hirovitošću eksperimentisanja, baštovan stvara recept koji kombinuje misteriju prirode sa znanjem. Baštovan vodi računa o zemlji, vremenu, održavajući način života kakav ne postoji nigde drugde na svetu."

Nećemo zameriti ako niste mnogo razumeli, ali ono što je pesnik verovatno želeo da kaže jeste da je novi džin pokušaj da se „flašira” mesto i duh Francuske rivijere sa kojom Pit ima dugu istoriju, kako kroz vinariju Chateau Miraval, tako i kroz svoje nastupe na Filmskom festivalu u Kanu.

U tom kontekstu, džin će biti zvanično predstavljen na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu, koji će se održati kasnije ovog meseca. Piće će biti predstavljeno na ponovnom otvaranju čuvenog hotela Carlton u vidu koktela pod nazivom Secret Garden.

Luxury Experience