Ema Votson lansira džin Renais inspirisan vinom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renais (@renaisspirits)

Ema Votson je još jedna poznata ličnost koja je ušla u posao sa alkoholnim pićem lansiranjem novog džina u partnerstvu sa svojim bratom Aleksom.

Ali ovo nije klasičan džin - Renais ima duboke veze sa proizvodnjom vina, počevši od činjenice da je napravljen od baze od grožđa.

Ema Votson je možda nova u svetu džina, ali njena porodica ima dugo iskustvo u francuskom vinu. Njen otac Kris, zasadio je vinograde Domaine Watson pre tri decenije. 2002.godine zauzeo je drugo mesto kao najbolji nezavisni uzgajivač Šablija i osvojio Medaille d’Argent, a zatim je postao ambasador Šablija u Velikoj Britaniji. Emin brat Aleks je deceniju radio u industriji pića, uključujući i rad sa gigantom pića Diageo.

Renais Gin se pravi od baznog alkoholnog pića destilovanog od nusproizvoda procesa proizvodnje vina umesto od žitarica - tačnije, „prerađenih francuskih presovanih ljuspica i taloga od grožđa“, prema brendu. Sve je pomešano sa „Kimeridž krečnjakom“ ceđenim grožđem Grand Cru i botaničkim sastojcima uključujući cvetove lipe, bobice, bagremov med i naravno kleku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renais (@renaisspirits)

„Ne samo da region Šabli budi veoma posebna sećanja na odrastanje, već mi je posebno drago što sam imala priliku da stvorim nešto sa svojim bratom Aleksom“, rekla je Ema Votson u izjavi. „Posebno sam ponosna na preradu grožđa iz vinograda kako bih smanjila otpad i stvorila nešto novo, budući da je ovo jedini džin na tržištu koji koristi pakovanje od pečuraka i naš status proizvoda je sa neutralnim ugljenikom."

„Želeo sam da uradim nešto što niko nikada nije uradio“, dodao je Aleks, „kako bih uhvatio suštinu specifičnog teroara, jedinstvenost Šablija, oslanjajući se na tradiciju, tehnike i sastojke iz zemlje, i otelotvorujući te karakteristike u džin.”

Magical Mushroom Company kreirala je biorazgradivu ambalažu za džin, deo inicijative za održivost koja uključuje upotrebu solarnih gasova, nadoknađivanje emisija ugljenika podržavanjem vetroelektrana u Indiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renais (@renaisspirits)

Džin je namenjen da se služi preko leda ili u raznim koktelima, od klasičnog Martinija do džina i tonika ili Negronija. Renais džin će biti dostupan u Velikoj Britaniji u ograničenoj početnoj seriji od 3.500 flaša.

Luxury Experience