INTERVJU: Ora Ito

Milano je u aprilu, kao i svake godine do sad, obeležen kao svetska prestonica dizajna...

Ni najveće sajamske hale u Evropi nisu bile dovoljan prostor da se predstave novi projekti dizajnera iz celog sveta, pa je ceo grad pretvoren u svojevrstan sajam. Izložbe se održavaju bukvalno u celom gradu, na preko 1000 lokacija.

Trenutno najpoznatiji francuski dizajner, premijerno je predstavio svoj istoimeni brend i nove brendirane kreacije u saradnji sa Steiner, Guerlain, Christofle, Gorenje, Alrtro-supergriff, Stepevi, Forge de laguiole, JC Dacaux, Corian – predstavljene u potpunosti, u crnoj boji. 

Smeštena na Magna pars, koja se nalazi u ulici Tortona, dizajnerskoj koliniji Milana, ova skupocena izložba, sa svim predstavljenim proizvodima, otkriva veću priču o mladom dizajneru i njegovim izvanrednim saradnjama sa velikim luksuznim brendovima, poput nove flaše za Heineken, ORA-GAMI kolekciju nameštaja sa Steiner, specijalne serije grafitne kolekcije Gorenje, dizajn Sagem telefona, Toyotin Show room na Šamzelizeu, u Parizu i dr. Bilo da su dizajnirane za njegov brend, zajednički brendirano partnerstvo ili neki potpuno drugi brend, kreacije su označene sa njegovim konceptom, ‘Jednostavnost’ - umeće da se pojednostavi kompleksan predmet.

 

U interesantnom razgovoru, otkrivamo koliko je naš sagovornik duhovit... 

1. Pre dve godine bili ste u Srbiji, kakvo je Vaše mišljenje o našoj zemlji ?

OI -  U Beogradu sam bio više puta. Jako mi se dopada kultura vaše zemlje. Beograd je grad sa fenomenalnom energijom, siguran sam da ću doći opet. Ono što ne mogu da izbrišem iz sećanja i čega se prvo setim kad pomislim na Beograd, jesu vaše devojke, izgledaju fenomenalno!

2. U Srbiji ste poznati po dizajnu flaše koju ste radili za Heineken, da li je istina da ste po svakoj prodatoj flaši zaradili 5 centi?

OI - Haineken me pravi bogatim (kroz smeh)

3. Šta mislite o srpskom dizajnu, da li biste izdvojili nešto što Vam se posebno dopalo?

OI – Dizajnere ne delim po poreklu i nacionalnosti, i poštujem sve što je dobro, novo i drugačije.

4 . Kako vidite budućnost?

OI – Prelepo...

5. Vaš omiljen dizajn?

OI – Ne mogu da izdvojim ni jedan projekat posebno, sve što radim mi se dopada.

6. Omiljeno mesto u Vašem domu?

OI – Krevet.

7. Gde pronalazite inspiraciju, odakle crpite energiju za nove projekte?

OI – Kradem ih  (kroz smeh je odgovorio Ora Ito )

8. Šta mislite o našem magazinu?

OI – Sviđa mi se stil i njegova jednostavnost...

Autor: Mina Srećo (Petijević)

Izvor: Mini Studio

Luxury Experience