Otkriven bankovni račun sa 1,8 milijardi dolara, ali niko ne zna kome pripada

Zamislite da se jednog dana probudite i otkrijete da imate toliko novca na svom bankovnom računu – šta biste uradili s njim?

Nažalost, ovo nije slučaj slučajnog bogatstva, i gotovo sigurno nije vaše - ko god da ste.

Državna banka Južne Karoline otkrila je misteriozni bankovni račun sa 1,8 milijardi dolara, međutim, banka nema pojma kome pripada i kako je dospeo na njihovu listu.

Prošle godine smo videli sličan slučaj kada je banka slučajno položila 3 ​​miliona dolara na račun studenta, što je izazvalo mnogo problema. Ovoliko novca na vašem bankovnom računu može vam doneti veoma luksuzan način života, sve dok je zapravo vaš. Međutim, čak 1,8 milijardi dolara ne može da se poredi sa bogatstvom Džefa Bezosa ili Elona Maska koji lako mogu da potroše milion dolara dnevno i ne propadnu.

Na kraju krajeva, ceo ovaj misteriozni debakl bankovnog računa je posledica administrativne greške koja je rezultirala pogrešnim proračunom od 3,5 milijardi dolara.

Sve je izašlo na videlo kada je glavni državni računovođa, izabrani republikanski generalni kontrolor, podneo ostavku prošle godine. Njegovo odeljenje je dupliralo sredstva na računima za obrazovanje, što je rezultiralo pogrešnim obračunom od 3,5 milijardi dolara.

Država je takođe promenila računarske sisteme 2010-ih, što je bio početni uzrok celog problema. Državne računovođe i dalje pokušavaju da razmrse nered na misterioznom bankovnom računu sa 1,8 milijardi dolara.

Prema rečima čelnika državnog Senata, novac je premeštan sa jednog računa na drugi kako bi se izbalansirale državne finansije. Na sreću, novac nije izgubljen, ali razlog za greške na bankovnom računu ostaje nerešen i predstavlja misteriju. Republikanski blagajnik Kertis Loftis takođe je tvrdio da je uložio sredstva na misteriozni bankovni račun, a ova investicija je donela skoro 200 miliona dolara interesa za državu.

Luxury Experience