Elon Mask zatvara Twitter kancelarije usred masovnih otpuštanja

Ove nedelje, Elon Mask je poslao obaveštenje svojim zaposlenima na Twitteru da moraju da prihvate njegove uslove do četvrtka uveče, 17. novembra, kako bi zadržali posao.

U obaveštenju je jasno stajalo da će oni koji odbiju da ga potpišu dobiti otkaz uz tromesečne otpremnine. Potražnja za povećanim, često prekovremenim radom bez dodatne plate i mogućnošću rada na daljinu, nije pobudila optimizam zaposlenih u kompaniji i dovela je do masovnih otpuštanja. U isto vreme, Mask i njegovi savetnici su se sastali sa nekolicinom zaposlenih na Twitteru za koje se smatralo da su „važni“ da bi ih ubedili da ostanu u kompaniji.

Kasnije tog dana, Twitter je takođe objavio da će njihove poslovne zgrade biti zatvorene i da će sav pristup zaposlenima biti zabranjen do ponedeljka. Možda je to učinjeno kako bi se izbegle bilo kakve „oproštajne osvete“ uvređenih zaposlenih ili krađa privatnih podataka društvene mreže.

Nakon ove masovne ostavke, na internetu je hešteg „#RIPTwitter“ počeo da dobija popularnost. Neki korisnici su počeli da postavljaju mimove sa nadgrobnim spomenicima za platformu sa natpisima na kojima piše „Ubio je Elon Mask“, dok su drugi najavili da će preći na druge platforme.

Luxury Experience