PERRIER-JOUËT NOVA KOLEKCIJA ŠAMPANJCA

Luksuzno Belle Epoque izdanje koje je radio japanski umetnik Makoto Azuma...

Sve je počelo 1902. godine, kada je majstor rada sa staklom Emile Galle dizajnirao izuzetni vrtlog japanske umetnosti za svetski poznatu kuću šampanjca Perrier-Jouet. Umetnički rad ustvari ilustruje duh pokreta Art Nouveau, dodajući poeziju predmetima svakodnevice. Posle Emila Gallea, sada dobro poznati japanski cvetni umetnik Makoto Azuma, radi u ovoj tradiciji dok pokazuje istinsku originalnost. I, rezultat rada, Perrier-Jouet Belle Epoque Floral Edition Makota Azume, svečano je predstavljen na istorijskom događaju koji se odigrao u Happoen vrtu u srcu Tokija u Japanu, koji ima jaku istorijsku vezu sa luksuznom kućom šampanjca. Pošto je ova umetnička saradnja prva posle one sa Emile Gallom, Perrier-Jouet je takođe odlučila da napravi to ograničenim izdanjem. Japanski umetnik Makoto Azuma, stvorio je delikatnu cvetnu kompoziciju, koja podseća na originalni dizajn, kao eterična arabeska prošarana japanskim cvećem, koje je “nežno onoliko koliko je lepo”, predstavljajući istinu i iskrenost.

Belle Epoque Florale Edition Makoto Azume je na neki način omaž Emile Galleu, poznatom umetniku Noveau dizajna, koji je bio istinski inspirisan umetničkom kulturom Japana. Makoto Azuma izazvao je granice estetike, kako bi stvorio jedinstvenu kombinaciju umetničkog dela.

Cvetni umetnik kaže: “Želeo sam da napravim nešto izuzetno, uzimajući inspiraciju iz osećanja šampanjca unutar usta, i delikatnog pokreta bršljana i lišća sa posebnom pažnjom i poštovanjem datom umetnosti Emile Galleu.”

I, za ovo ograničeno izdanje, Perrier-Jouet podrum majstor Herve Deschamps, odabrao je 2004 berbu kao savršenu ekspresiju izuzetne godine, sa apsolutnom esencijom Perrier-Joueta. Posle starenja dugih 8 godina, ova berba sada izražava elegantni, cvetni, dijamantski stil ove kuće šampanjca. Pored toga, ova svilenkasta i moderna berba ima izuzetno dug finiš i ukus, koji nagoveštava cveće i belo voće, pre nego što evoluira u nešto začinjenije note svežeg marcipana.

 

D.Ć.