Della Marta: "Colpo Eccezionale" na Nedelji Dizajna u Milanu

Više slika

Više slika

Dizajnerski rad u čast poznatog italijanskog stripa Diabolik...

Della Marta, lider u proizvodnji klimatizovanih vitrina cenjenih širom sveta zahvaljujući svojim patentiranim tehnološkim inovacijama koje predstavljaju prave revolucije u oblasti primenjene termodinamike, vraća se na Nedelju Dizajna u Milanu predstavljajući u svom izložbenom salonu na Via Maroncelli 5 novu kreaciju realizovanu u saradnji sa galerijom Paola Colombari. Triptih "Colpo Eccezionale" u otvorenom izdanju potpisuje umetnica Kristina Stifanić i uključuje Wine Framework "Diabolik" u čast jednog od najpoznatijih stripova u istoriji, plus dva prelepa dela hrvatske umetnice "Colpo Eccezionale" i "Cheers".

"Colpo Eccezionale" je jedinstveni ukrasni dodatak koji sadrži ikoničnu figuru Diabolika, protagonistu uspešne serije stripova istog imena, i izrazito tehnološki karakter vinoteke. Magnetni pogled poznatog lopova može se naslutiti u centralnoj slici vina triptiha, u prostoru namerno ostavljenom praznom između boca kako bi se naglasila aktivnost par excellence poznatog lopova.

U ovoj novoj kolekciji dizajn i funkcionalnost kombinuju se sa umetničkom vizijom kako bi stvorili delo koje ističe ne samo tehničke veštine Della Marta, već i estetske, koje se ponovo kreću između modernih koncepta i savremenog dizajna. Wine Framework, koji ima međunarodni patent, je prva rashlađena slika ikada napravljena na svetu, stvorena kao element nameštaja dizajniran da ulepša atmosferu.

Wine Frame “Diabolik” je drugi Wine Frame posvećen velikim likovima, umetnicima i poznatim istorijskim majstorima poput prelepe “Devalle Love” u čast poznatog torinskog arhitekte Karla Molina (1905-73), koji je započeo seriju radova visoke umetničke vrednosti Art Design Wine Frame na koji se dodaje “Colpo Eccezionale”.

U izložbenom salonu Della Marta, tokom Nedelje Dizajna biće izložen i asortiman ukrasnih dodataka "The Wine of the Champions", dizajnerska kolekcija nastala susretom dve izuzetnosti Made in Italy: Fabija Kordela, osnivača tima "The Wine of The Champions" i direktora vinarija i Masima Dela Marta.

Selekcija ekskluzivnih radova, ograničenih izdanja i otvorenih setova namenjenih svetu kolekcionara i ljubiteljima vina i fudbala rezultat je umetničke reinterpretacije Della Marta nekih od njegovih međunarodno priznatih i cenjenih istorijskih proizvoda kao što su Quadro Vino, ikona i eksponat prikazan na izložbama umetničkog dizajna, i vinski ormar M12, de facto najplići vinski ormar na svetu i dobitnik Archiproducts Design Award 2022.

Ručno izrađeni od kvalitetnih materijala, okviri The Wine of the Champions su kreacije potpisane od 20 velikih fudbalskih šampiona i predmeti umetničkog dizajna, pri čemu je svaki komad numerisan i prati ga sertifikat o autentičnosti i garancija. Prvih osam prestižnih izložbi, koje su pokrenule projekat, potpisali su fudbaleri Ronaldinjo, Vesli Snajder, Roberto Karlos, Dijego Lugano, Marek Jankulovski, Màrsiio Amoroso, Markos Kafu i Amauri. Kolekcija je takođe obogaćena sa Ball, dva držača za dekantere koji imaju oblik fudbalske lopte. Jedan je posvećen svim učesnicima šampiona, dok je drugi posebna posveta Ronaldinjovoj Zlatnoj lopti.

Luxury Experience