Italijanska elegancija u svakom gutljaju: Donnafugata x Dolce & Gabbana

Poreklom sa očaravajućeg ostrva Sicilije, Donnafugata i Dolce & Gabbana, dva kultna italijanska brenda, udružili su snage kako bi stvorili simfoniju dizajna i ukusa.

Ova dva različita kreativna procesa, proizvodnja vina i modni dizajn, spajaju se kako bi pokazali kako se grožđe, baš kao i tkanine, može transformisati u nešto zaista izvanredno. I modni dizajneri i proizvođači vina shvataju važnost kvalitetnih sirovina. Kao što su visokokvalitetne tkanine gradivni materijali mode, vrhunsko grožđe čini osnovu izuzetnih vina. Upečatljiva je sinergija između finih tkanina i pažljivo negovane vinove loze. Saradnja Donnafugata i Dolce & Gabbana predivno spaja njihovo italijansko nasleđe i pažnju na detalje, pokazujući njihovu posvećenost izradi.

Modna industrija svake sezone otkriva nove stilove odeće, udišući svež vazduh u svoje kolekcije. Slično tome, vreme berbe grožđa utiče na jedinstvene ukuse i karakteristike vina. Kako trendovi dolaze i odlaze u modi, berbe vina se menjaju, odražavajući evoluirajuće sklonosti poznavalaca. Saradnja između Donnafugata i Dolce & Gabbana rezonuje sa ovom sezonskom transformacijom, slaveći harmoničan ples prirode i stila.

I modni i vinski svet prilagođeni su trendovima i preferencijama potrošača. Održive prakse, zahtevi tržišta i ukusi koji se razvijaju usmeravaju kreiranje modnih ansambala i mešavina vina. Partnerstvo Donnafugate i Dolce & Gabbana ilustruje njihovu posvećenost proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda koji su usklađeni sa savremenim trendovima, osiguravajući njihovu relevantnost i trajnu tržišnu privlačnost.

Moda i vinarstvo dele trajno nasleđe koje prevazilazi vreme. Ukorenjene u nasleđu, kvalitetu, prilagođavanju, kulturnom značaju, globalnom priznanju i umetničkom izrazu, obe industrije uspevaju da izazovu bezvremensku privlačnost. Baš kao što se dobro dizajnirana odeća može prenositi kroz generacije, tako se i u pažljivo odležanom vinu može uživati tokom godina, čineći svaki trenutak proslavom istorije i kreativnosti.

U duhu umetničke izvrsnosti, Donnafugata i Dolce & Gabbana su kreirali vina koja odražavaju njihovu posvećenost kreativnom izražavanju. Pogledajmo bliže neke od njihovih istaknutih kreacija:

Donnafugata Cuordilava x Dolce & Gabbana Summer 16 Collection: The Carreto Siciliano

Crpeći inspiraciju iz tradicionalnih motiva i stilova sicilijanskih kolica, Dolce & Gabbana su dizajnirali etiketu i pakovanje. Ovo izvrsno crno vino, napravljeno od 100% grožđa Nerello Mascalese, može se pohvaliti buketom sitnog crvenog voća, šljive i kore pomorandže, praćene zadivljujućim notama začina. Baš kao što je Dolce & Gabbana kolekcija Summer 16 slavila sicilijanske tradicije, Cuordilava odaje počast svojim korenima sa daškom modernosti.

Donnafugata Isolano x Dolce & Gabbana Fall – Winter 2023 “Essenza” Collection

Oznaka Isolano prikazuje mistiku planine Etna, vulkana koji se dimi i koji dodaje karakter sicilijanskom pejzažu. Dolce & Gabbana jesen/zima 2023. kolekcija „Essenza” crpi inspiraciju iz vulkanskog kamenja, stvarajući odeću ukrašenu kristalnim ukrasima. Isolano, belo vino proizvedeno od grožđa Carricante, predstavlja prefinjen buket sa mirisima citrusa i notama mediteranskog bilja. Njegova vulkanska mineralnost nudi ukus jedinstvenog teroara Sicilije.

Luxury Experience