Sada imate priliku da posetite ekskluzivni Veuve Clicquot podrum na moru

 Veuve Clicquot je poznati brend šampanjca koji već 100 godina stvara nezaboravna penušava pića za ljubitelje luksuza i elegancije.

Veuve Clicquot sada predstavlja svoj najhrabriji projekat, kombinujući šampanjac i avanturu. U pitanju je morski podrum koji se nalazi na dnu Baltičkog mora u blizini Alandskih ostrva između Švedske i Finske. U ovom podrumu Veuve Clicquot čuva svoju retku kolekciju vina, koje ovde sazreva u optimalnim uslovima.

Morski podrum je nastao 2014. godine kada je Veuve Clicquot stavio 300 boca i 50 magnuma svog šampanjca u posebno dizajniran metalni kavez i potopio ih 40 metara ispod površine. Ovaj eksperiment inspirisan je otkrićem starih Veuve Clicquot flaša u potopljenom brodu iz 1840. godine, koje su pronađene 2010. godine i još uvek su bile u savršenom stanju. Veuve Clicquot je želeo da sazna kako se šampanjac ponaša u okruženju gde je zaštićen od svetlosti, toplote i vibracija.

Sada imate jedinstvenu priliku da posetite ovaj podrum na moru u okviru ekskluzivne ture koju organizuje Veuve Clicquot u saradnji sa turističkom agencijom Black Tomato. Ova trodnevna tura počinje u Reimsu, domu Veuve Clicquot, gde ćete obići njegove vinograde i podrume. Zatim ćete leteti u Helsinki, a odatle na Alandska ostrva. Ovde ćete boraviti u luksuznom hotelu Havsvidden i moći ćete da se radujete raznim aktivnostima, kao što su jahtanje, golf ili nordijsko hodanje.

Vrhunac ture je, naravno, poseta podrumu na moru, gde ćete se spustiti u dubinu zajedno sa roniocem koji je otkrio potopljeni brod sa flašama Veuve Clicquot. Videćete kako šampanjac sazreva ispod površine i degustirati jednu od boca koju možete poneti kao suvenir. Ovo iskustvo je samo za iskusne ronioce sa sertifikatom.

Luxury Experience