Na prodaju jedan od prvih blindiranih automobila sveta čiji je vlasnik bio Al Kapone

Kada govorimo o lošim ljudima, moramo priznati da neki od njih sa sobom donose dozu glamura, poput Al Kaponea…

Jedan od najozloglašenijih mafijaša Amerike, Al Kapone, ostao je poznat u istoriji po svom interesantnom stilu i ljubavi prema automobilima, ako zanemarimo sve ostale priče. Priliku da posedujete jednu od njegovih opakih mašina daje vam Celebrity Cars, koji su spremni da aukcijski prodaju donov Cadillac Town Sedan za million dolara.

Smatran za jedan od najranijih automobila koji su otporni na metke, ovaj automobile opremljen je staklom koje je debelo skoro 2.5 cm, a ojačan je sa skoro 1.500 kilograma oklopa. On u sebi sadrži Series 341-A L-Head V8 motor sa 90 bhp, koji je povezan sa trobrzinskim menjačem, koji snagu šalje prema prednjoj osovini, iz sasvim rotirajuću zadnju osovinu sa polu-eliptičnim oprugama i mehaničkim kočnicama na sva četiri točka. Uglađeni automobil ima zelenu boju u svom eksterijeru, a dolazi sa zadnjim prozorom koji se lako spušta, kako bi “putnici zadnjeg sedišta mogli da uzvrate ukoliko se pojavi neprijateljska vatra”.

Prema navodima, Al Kapone je ovaj automobil kupio od Emila Denemarka, vlasnika čikaškog salona. Nakon njega, automobil je promenio nekoliko vlasnika, a bio je izložen u brojnim muzejima u Nijagarinim vodopadima i u Tenesiju.