Mercedes-AMG dodaje novitete svom Coupe asortimanu

Ranije ove godine, na ženevskom sajmu automobila, Mercedes je otkrio svoj GT Coupe sa četvoro vrata, kao samostalni automobil koji kombinuje komfor i praktičnost luksuznog sedana, sa karakteristikama AMG GT sportskih modela…

Nemački brend sada je proširio ovaj asortiman, dodajući mu novi ulazni model. Nazvan GT 43, ovaj model je smešten ispod GT 53, GT 63 i vrhunskog GT 63 S modela. GT 43 u sebi pakuje slični trolitarski motor sa šest cilindara u ravni i turbopunjenjem koji možemo videti u GT 53 modelu, ali je on tjuniran da proizvodi manje snage. GT 43 dobija 367 konjskih snaga, što je za 68 konjskih snaga manje u odnosu na GT 53.

Novi GT 43 takođe dobija isti blagi hibridni sistem koji poseduje i GT 53, koji Mercedes naziva EQ Boost. Sistem dodaje 21 konjsku snagu situacijama pod velikim opterećenjem, dok istovremeno igra ulogu startnog motora i može povratiti svoju energiju pod kočenjem.

On takođe koristi isti AMG devetostepeni automatic prenos sa konverterom obrtnog momenta, koji šalje snagu na sva četiri točka. Kako kažu iz Mercedes brenda, AMG GT 43 od nula do sto kilometara na čas iz mesta ubrzava za 4.9 sekundi, pre nego što dosegne maksimalnu brzinu od 270 kilometara na čas.

Na evropskom kontinentu, AMG GT 43 ima početnu cenu od 111.375 dolara, što je za oko 16.000 dolara manje u odnosnu na GT 53 model.