Najluksuzniji resort na Puketu

Sigurna sam da su mnogi od vas već imali prilike da otkriju čari Tajlanda i njegovih ostrva koje krase nadvijene palme iznad peskovitih plaža i tirkizne vode… ali sada vam pričam priču o bajkovitom resortu na ostrvu Puket, koje je protkano istorijom jedne vizionarske porodice…

U divnom okruženju bujne prašume sa egzotičnim životinjskim svetom, na severnoj obali Puketa, Indigo Pearl nam otkriva smeli luksuz, gde se istorijski detalji susreću sa tajlandskim šarmom.

Istorija se reflektuje na svakom detalju, i u enterijeru i eksterijeru resorta, koji nas na svakom koraku vuku da saznamo više. I tako kreće priča…

Proteklih decenija, ovaj resort je imao drugačiji koncept i zvao se Pearl Village Resort, ali su vlasnici želeli da ga potpuno transformišu i u njega su uložili ogromnu sumu novca, kako bi ga pretvorili u jedinstvenu oazu u kojoj danas možemo uživati.

Vlasnik i generalni menadžer Indigo Pearl resorta, Vičit Na-Ranong, želeo je da resort bude protkan elementima duge porodične tradicije i nasleđa Puketa. Kroz savremeni dizajn sa industrijskim detaljima, rudarskoj istoriji svoje porodice i želeo je da oda počast svom pretku, koji je direktno uticao da Puket, kao i okolne provincije nakon razvoja rudarske industrije, postanu neke od najatraktivnijih turističkih destinacija na svetu, a bio je odlikovan i kraljevskom titulom “Phraya Rasada Nupradit” za vreme vladavine kralja Chulalongkorn. Danas se statua njegovog pretka, Khaw Sim Bee –a, nalazi iznad samog grada na vrhu Khao Rang, kao simbol njegovog vođstva i vizije.

Sadašnji Indigo Pearl resort osmislila je ova vizionarska porodica, u saradnji sa čuvenim arhitektom i dizajnerom, Bilom Benslijem. Uz pomoć Prakaikaev, ćerke gospodina Vičita koja je i zamenik generalnog menadžera, arhitekta je uspeo da implementira novi  koncept na pravi način, gde će vas i najmanji detalji oduševiti. Reciklirani materijali, lokalni nameštaj i različiti industrijski elementi evociraju slike rudarske industrije u savremenom luksuznom dizajnu, čime je ova porodica uspela da kreira blisku povezanost sa svojim precima koji su se bavili iskopavanjem kalaja.

Rustična lepota i nenametljiv luksuz su prave reči kojima mogu opisati enterijer apartmana i vila. Verujem da ćete ostati zapanjeni komforom i šik enterijerom Indigo Pearl resorta, jer vam je na raspolaganju 177 smeštajnih jedinica, uključujući i prostrane apartmane i 7 vila sa privatnim bazenima, koje su okružene egzotičnim zelenilom. Kada kročite u prostore apartmana i vila shvatićete da ste pronašli svoj deo raja, luksuzno utočište za odmor duše i tela.

Materijali koji su korišćeni su uglavnom drvo, goli beton ili kamen, pa u kombinaciji sa ogromnim prozorima koji vas vode do terasa i uživanja u bujnom rastinju koje vas okružuje, čine da se osećate apsolutno integrisani u prirodu.

94 Pearl Bed apartmane (od 56 do 65 m2), karakteriše otvoreni protok energije i prijatno osvetljenje, bogati drveni detalji i kameni podovi. Uz pogled na plantaže ili bazene sa privatnih balkona, ovi apartmani vam mogu pružiti sve što je neophodno za idealan odmor.

33 D-buk apartmana (od 76 m2), sa veoma elegantnim dizajnom, prirodnim osvetljenjem, nežnim nijansama i suptilnim akcentima industrijske umetnosti, sadrže king-size krevete, glomazne sofe i multimedijske centre, što ih čini idealnim za porodične odmore. Odvojeni prostor za sedenje daje mogućnost direktnog pristupa malim dvorištima, a poseban detalj je kada koja se nalazi u sobi, za jedinstvene momente opuštanja.

Apartmani nadomak bazena, kojih ima 35, imaju površinu od 112 m2, prostrane dnevne boravke krunisane tradicionalnim visokim plafonima, sa osvetljenjem koje vas podstiče na maštu, a u privatnom dvorištu nalazi se i bazen, koji je smešten u hladovini palmi.

Pearl Shells apartmani su unikatni. Svaki od apartmana iz ove kategorije ima svoj unikatni dizajn, ispunjen ličnošću, senzualnošću i originalnim umetničkim delima. Sa batlerom i svim pogodnostima koje su vam na raspolaganju, ovde možete uživati u vrhunskom užitku. U ponudi su jednosobni i dvosobni Pearl Shells apartmani, koji nude svoje unikatne karakteristike, kojima je jedina zajednička osobina – luksuz.

Vile nadomak bazena su prilično prostrane (od 550 do 2.500 m2) kombinovanog otvorenog i zatvorenog prostora, predstavljajući otelotvorenje luksuznog života, iskustvo koje je fokusirano na romantiku, glamur, dekadenciju i spokoj. Svaka vila poseduje egzotične apartmane, ekskluzivne toalete za nju i njega, kao i grandiozne trpezarije i dnevne sobe, sa odvojenim delom za roštiljanje u eksterijeru.

Ukoliko putujete sa malom decom, za vas su pripremljeni posebni porodični apartmani, kao i porodičnom bazenu i bazenu namenjenom deci. Resort je dovoljno prostran, i više nego što možete zamisliti, tako da se pri projektovanju obratila pažnja na sve zahteve i želje koje korisnici mogu imati. Ukoliko putujete sami sa voljenom osobom, a želite mir i spokoj, možete uživati u dva izolovana bazena i smeštajna objekta, bez dečije galame :)

Kada govorimo o opcijama za gastronomsko uživanje u ovom odmaralištu ih ima više nego dovoljno.

Pravi dragulj u kruni ovog odmarališta je Black Ginger, koji vam nudi autentičnu gastronomiju južnjačke Thai kuhinje, u izuzetno misterioznom ambijentu. Ovaj restoran pluta iznad nežno osvetljenje lagune i do njega se dolazi splavom.

Rivet je mesto gde možete uživati u savremenoj kuhinji, sa najfinijim obrocima sa roštilja, morskim specijalitetima i prefinjenom vinu iz čitavog sveta. Rebar je mesto gde se možete opustiti nakon dugog dana na suncu, uz panoramski pogled, vrhunske koktele, internacionalnu hranu i opuštajuću muziku. Tin Mine je lokacija za uživanje u svetskoj kuhinji, u jedinstvenom al-fresko okruženju. Bogati bife za doručak i kuvarske stanice gde možete posmatrati pripremu obroka daće vam dovoljno energije da uživate u svakom danu. Tongkah Tin Syndicate bilijarski bar nudi vam uživanje uz viski i relaksaciju uz odabrane lokalne specijalitete. Underground Café je prostor nadomak porodičnog bazena, usred tropske bašte, gde se serviraju gurmanski sendviči i lagani obroci sa šmekom vrhunske gastornomije. Shore Thing vam nudi mogućnost uživanja u vatrenoj gozbi naspram okeana. Naravno, sve to je ispraćeno prefinjenim koktelima i osvetljenjima koje potiče od baklji, zarad autentične atmosfere.

Ukoliko želite da saznate tajne neodoljive tajlandske kuhinje, možete pohađati časove kulinarstva u školi koju je osmislila Prakaikaev, a koja nosi naziv po njenom tajlandskom nadimku MOO.

Kada završite sa uživanjem u svim pogodnostima ovog odmarališta, vreme je da se zaista odmorite i opustite. Zato vam savetujem da posetite Coqoon Spa, smešten usred bujne prašume i tropske bašte, gde vas dočekuju vesele veverice u krošnjama, kao idealna lokacija za putovanje prema zemlji uživanja i wellnessa. Ovaj spa centar nudi šest deluks soba za tretmane, kao i unikatni ručno izrađeni “Nest” prostor za tretmane, koji reflektuje ptičije gnezdo, smešteno u drveću. Za ona najluksuznija spa putovanja, u ponudi je Coqoon spa apartman sa privatnim bazenom, parnom sobom i Vichy tušem.

U ovom odmaralištu imate mogućnost da se opustite, istražujete i otkrivate nove stvari. Iskoristite sve što vam se nudi – poput tri bazena, tropske džungle, okeanskog blaga. Sa stručnim konsijeržom koji vam je na raspolaganju, Indigo Pearl odmaralište nudi vam sve što vam je potrebno za idealno luksuzno iskustvo.

Kada sam kročila u Indigo Pearl Phuket resort, dočekalo me je nasmejano osoblje, vrhunska usluga i prijatan ambijent. Jednostavno, svi su se trudili da me razmaze... i od tog momenta počela je moja rajska priča, retka koliko i indigo biser... Otkrijte je i vi !

Autor: Mina SREĆO

Za više informacija posetite >>> INDIGO PEARL

Luxury Experience