Boutique hotel Alhambra – biser uvale Čikat u Malom Lošinju

Ako ste u potrazi za destinacijom koja će vas ostaviti bez daha, u kojoj ćete se u potpunosti relaksirati, opustiti i uživati u carskom tretmanu, uvala Čikat na ostrvu Lošinj u Hrvatskoj je za to idealna destinacija.

Zahvaljujući prijatnoj mediteranskoj klimi, velikom broju sunčanih sati i lekovitim prirodnim uticajima, ostrvo Lošinj je omiljena turistička destinacija još od 19. veka, a danas predstavlja idealnu sinergiju prirode, izuzetnog luksuza i najvišeg standarda usluge čija kombinacija omogućava potpunu revitalizaciju duha i tela.

Ukoliko želite jedinstveno utočište za opuštanje i odmor, kao stvoren za vas je elegantni hotel Bellevue, koji je sa svojom Spa Clinicom poput hrama za dušu i telo, a ako je vaš izbor mirno mesto sa intimnom atmosferom i vrhunskom 24-satnom uslugom, tu je vila Hortensia.

Konačno, ako tragate za luksuznim odmorom na hrvatskoj obali Jadranskog mora, tada je pravi izbor za vas boutique hotel Alhambra sa vilom Augustom. Alhambra predstavlja idealnu kombinaciju izuzetnog luksuza sa daškom nekog drugog vremena, koji sa svojom personalizovanom concierge uslugom zadovoljava različite preferencije i želje.

Boutique Hotel Alhambra - Small Luxury Hotels of The World

Alhambra je stara austrougarska vila iz 1912. godine, delo uglednog bečkog arhitekte Alfreda Kellera, građena za najzahtevnije goste. Prilikom gradnje Alhambre, Keller je pronašao inspiraciju u španskoj arhitekturi i u poznatoj vili Alhambri, od koje poteče sam naziv. Od tada do danas Alhambra je nesumljivo bila i ostala jedna od najlepših građevina u uvali Čikat, a svoje osveženo ruho dobila je prošle godine, kada je otvorila svoja vrata prvim gostima.

Prilikom obnove hotela posebna pažnja je posvećena očuvanju antiknih detalja kako bi Alhambra zadržala duh aristokratskog vremena koji je danas spojen s notom bezvremenskog luksuza. Zato je pažljivo biran svaki komad nameštaja kojeg odlikuju ekskluzivni materijali i vrhunski dizajn, poput Louis Ghost Chairs-a, Artisan drvenog nameštaja, Sartori sagova i posteljine od brokata, a cela priča uređenja je zaokružena dizajnerskom rasvetom Deana Skire.

Uz Alhambru je smeštena vila Augusta, veličanstvena građevina klasicističkog stila, visokih stropova, dražesnih fasadnih ukrasa i Art Deco detalja, dok je iza obe zgrade novi deo hotela, vijugave fasade, skladno pridružen stogodišnjim lepoticama. Danas u renoviranom hotelu koji čine hotel Alhambra, vila Augusta te novoizgrađeni anex, gosti imaju priliku da uživaju u vrhunski opremljenih 36 delux soba i 15 suitova koji nose imena uglednih lošinjskih kapetana i zaslužnih vizionara lošinjskog arhipelaga.

Gostima je na raspolaganju i vrhunski opremljena wellness oaza u kojoj se gosti mogu bezbrižno prepustiti pažljivim rukama wellness stručnjaka ili predahnuti uz zatvoreni bazen s grejanom morskom vodom. U ponudi su različiti posebno osmišljeni tretmani, terapije i rituali koji vraćaju ravnotežu i unutrašnji mir. Pre svakog tretmana naši gosti provedu nekoliko minuta u razgovoru sa terapeutom kako bi se tretman prilagodio jedinstvenim potrebama gosta. Svaki tretman je pažljivo promišljen i svrsishodan, a dodir terapeutovih ruku uz vrhunsku kozmetiku izuzetno je prijatno i opuštajuće iskustvo. U sklopu hotela su još lobby bar, vinoteka, biblioteka i draguljarnica kao i privatna plaža.

Wine&Dine – nezaboravno gourmet putovanje

Premium uslugu Alhambre upotpunjuje pažljivo birana wine&dine ponuda a la carte restorana Alfred Keller koja uključuje arhivu hrvatskih raritetnih vina koja gosti imaju priliku da probaju na degustacijskim večerama uz pratnju sommeliera u hotelskoj vinoteci. Tako je trenutno u ponudi 250 etiketa vrhunskog kvaliteta belih i crvenih vina, domaćih i stranih vinara. Uz zaista respektabilnu eno ponudu gostima je na raspolaganju i 196 različitih premium etiketa stranih žestokih pića. Jedna od posebnosti vinoteke boutique hotela Alhambra  su  hrvatska raritetna vina, etikete koje uglavnom nisu dostupne na tržištu.

Za posebno gourmet iskustvo pobrinuće se chef koji bira isključivo vrhunske specijalitete i tradicionalne namirnice poput maslinovog ulja, ovčijeg sira, jagnjetine, mesa boškarina te raznih vrsta svežih riba, školjki i drugih specijaliteta iz Jadranskog mora. Svaki specijalitet pripremljen je na tradicionalan način s modernim dodirom, što garantuje nezaboravno gourmet iskustvo koje u završnici upotpunjuju poslastičari koji paletom raznih ukusa sjedinjuju lokalne sastojke, poput aromatičnog bilja, citrusa, maslinovog ulja, meda ili izuzetno cenjenih tartufa.

Poklonite sebi odmor na Lošinju i rezervišite svoj ekskluzivni boravak u Alhambri već danas!

Lošinj Hotels & Villas

T:+385 (0)51 66 11 01

E: booking@losinj-hotels.com

www.losinj-hotels.com

Luxury Experience