Zakerberg otpušta 11.000 zaposlenih u Meti

Ovo je prvi put da Meta otpušta radnike u svojoj 18-godišnjoj istoriji.

Kompanija Meta je u sredu saopštila da otpušta 13 odsto svoje radne snage, ili više od 11.000 zaposlenih, u jednom od najvećih masovnih otpuštanja u tehnološkom sektoru ove godine, dok se matična kompanija Facebook bori sa naglim smanjenjem potrošnje i reklamiranja.

Ovo je prvi put da je Meta otpustila radnike u svojoj 18-godišnjoj istoriji, a talas otpuštanja trenutno završava Twitter nakon što ga je preuzeo Elon Mask.

"Ne samo da se onlajn trgovina vratila prošlim trendovima, već su makroekonomski pad, povećana konkurencija i gubitak reklama doveli naše prihode znatno ispod mojih procena“, rekao je izvršni direktor Mete u poruci zaposlenima. "Napravio sam grešku i preuzimam odgovornost za to“, dodao je on.

Zakerberg je naglasio potrebu da se kompanija učini kapitalno efikasnijom i rekao da će Meta usmeriti resurse u „područja rasta visokog prioriteta“ kao što su mehanizam za otkrivanje AI, reklamne i poslovne platforme, kao i Metaverzum. Meta će platiti nadoknadu u visini osnovne plate od 16 nedelja plus dve dodatne nedelje za svaku godinu radnog staža plus sva ostala odsustva.

Meta takođe planira zamrzavanje zapošljavanja do prvog kvartala 2023.

Luxury Experience