Više od 17 Menhetna zajedno: Bil Gejts je najveći zemljoposednik Amerike

Bil Gejts predstavlja američkog programera i preduzimača zaslužnog za koosnivanje Microsoft Corporation franšize, najvećeg svetskog softverskog brenda za lične računare...

Međutim, Bil Gejts nije samo to, on je odnedavno američki farmer i trenutno obrađuje jedno od najvećih zemljišnih poseda na ovom kontinentu. Sa tehnološkim gigantima, kao što su Elon Mask i Džef Bezos u ličnom nadmetalju oko prvog mesta liste najbogatijih na svetu, Gejts je bezbedno preuzeo titulu vlasnika najvećeg obradivog zemljišta u Americi, kupujući preko 242.000 hektara širom devetnaest država, istovremeno održavajući sebe na popularnoj poziciji, oko koje se pomenuta gospoda bore.

Bil i Melinda Gejts poseduju najveće komade zemljišta u Luizijani – 69.071, Arkanzasu – 47.927, Nebraski – 20.588, Arizoni – 25.750 i Državi Vašington u kojoj se nalazi njihovih 16.097 hektara. Popularni bračni par dobro je poznat po svom doprinosu agrikulturnim aktivnostima i podržavanju farmera tokom njihovog razvoja i obogaćivanja sveta. Tokom 2008. godine, fondacija Bill & Melinda Gates predstavila je projekat vredan 306 miliona dolara, zasnovan na podršci i finansiranju miliona malih farmi u Africi, kao i ostalim nerazvijenim delovima sveta, kako bi omogućile ličnu i lokalnu prehranu, što kao rezultat ima smanjenje gladi i siromaštva.

Iako tačna namena novih ekstravagantnih imanja nije još uvek poznata javnosti, spekuliše se da će zemlja biti korišćena u budućim projektima Bill & Melinda Gates fondacije bračnog para, njenoj privrženosti samodoodrživim proizvodnim procesima i agrikulturnoj podršci nekoliko najugroženijih zemalja na svetu. Bitan podatak je i taj, da Gejts trenutno u svom vlasništvu poseduje samo najveću količinu obradivog zemljišta u Americi, jer titulu najvećeg zemljoposednika i dalje drži Džon Melon, koji poseduje preko 2,2 miliona hektara širom kontinenta.