Ove Nove godine - poklonite sebi luksuzni raj

Ukoliko ste milijarder sa pozamašnom sumom novca na bankovnom računu, posedovanje privatnog ostrva je verovatno na vašoj listi želja…

Ovog puta, predstavljamo vam priliku za kupovinu jednog od najlepših privatnih ostrva na svetu, koje se nalazi na Bahamima. Poznato kao Little Pipe Cay, ovo privatno ostrvo bilo je stavljeno na prodaju sa cenom od 85 miliona dolara pre tri godine, a sada se vratilo na tržište i zapravo je 15 miliona dolara skuplje. Ostrvo se prostire na 40 hektara i jedno je od 365 ostrva Eksuma, velikog arhipelaga na Bahamima.

Luksuzni raj razvijen je od strane Majkla Dingmana, industrijaliste i osnivača Shipston Groupe, investicione kompanije bazirane na Bahamima, koji je preminuo. Komentarišući ga, Džon Noums iz kompanije Douglas Elliman, izjavio je: “Bahami imaju svojih pet minuta slave”.

Dodatno je dodao da su vlasnici proveli više od deset godina razvijajući ovo ostrvo. “Efektivno, ono predstavlja petnaestogodišnji plod ljubavi. To je bio strastveni projekat porodice”. Sve u svemu, ostrvo poseduje dvadeset dve strukture, uključujući stambene i servisne prostore.

Glavna rezidencija meri oko 530 kvadrata, sa tri spavaće sobe i natkrivenom verandom. Ostrvo takođe poseduje odvojenu kuću za zabavu, koja je dobila naziv Refectory, kompletiranu trpezarijskim prostorom, pabom, teretanom i spa odeljkom.

Pored toga, prostor sadrži četiri gostinjske lože, pri čemu svaka dolazi sa dve spavaće sobe, dok je tu i odvojena kuća za osoblje. Kada se radi o infrastrukturi, tu se nalazi postrojenje za filtriranje vode, skladište sveže vode i stanica za napajanje.

Fredrik Eklund iz Douglas Elliman kompanije, izjavio je: “Cena reflektuje neverovatni porast koji primećujemo u vrednostima luksuznih domova, posebno na lokalitetima nadomak Bahama, poput Majamija i Palm Biča. Nikada nisam video moćnije tržište nekretnina, a Bahami, poznati kao poreski raj za kriptovalute, opravdavaju tu cenu još više”.

Luxury Experience