Glamurozna supruga ukrajinskog poslanika uhapšena sa 28 miliona dolara gotovine u koferu

Već neko vreme govorimo samo o Rusiji, njenim milijarderima i njihovoj ekstravagantnoj imovini koja je zaplenjena.

Za promenu, današnja tema je o „kamionima gotovine“, ali ruskog oligarha zamenjuje gospođa ukrajinskog ministra. U pitanju je Anastasija Kotvicka bivša bolja polovina istaknutog ukrajinskog političara Igora Kotvickog.

Anastasija Kotvicka uhvaćena je na ukrajinsko-mađarskoj granici i uskoro će protiv nje biti pokrenut krivični postupak jer je pokušala da izađe iz zemlje s ogromnom i neprijavljenom svotom novca. Vlasti u susednoj Mađarskoj zaplenile su neverovatnih 28 miliona dolara i 1,3 miliona evra, a ceo njen prtljag sastojao se samo od novca, ne ostavljajući mesta za osnovne stvari.

Na nesreću bogate supruge, bekstvo iz ratom razorene zemlje, Belorusije, preko izbegličkog graničnog prelaza u EU pokazalo se veoma propraćeno medijski iako je sve trebalo da bude diskretno. Beloruska medijska kuća Nexta objavila je vest na društvenoj mreži Twitter: „Ukrajinski mediji izveštavaju da je supruga bivšeg poslanika Kotvickog pokušala da odnese 28 miliona dolara i 1,3 miliona evra iz Ukrajine preko Zakarpatja. Novac su pronašli mađarski graničari.“

Kotvicki je negirao sve optužbe i naveo razloge da njegova glamurozna lepša polovina napušta zemlju da bi se porodila. On je takođe demantovao izveštaje da je nosila 28 miliona dolara i 1,3 miliona evra.

„Sav moj novac je u ukrajinskim bankama, nisam ništa podizao“, rekao je političar pre nego što je zatvorio svoje naloge na društvenim mrežama. Čak i mali procenat te zalihe može pomoći potrebama u Ukrajini, ali ukrajinski političari (ili njihove žene) nisu isključivo odgovorni za bolje dane.