10 najvećih dobitaka na lutriji

Dobijanje na lutriji je ostvarenje snova za mnoge ljude, ali budimo realni, to je skoro pa nemoguće…

Šanse za dobitak velike nagrade su praktično nepostojeće. Kako kaže jedna statistika, veće su šanse da vas udari grom nego da dobijete na lutriji. Iako su šanse protiv nas, neko ipak mora pobediti, zar ne? Ako sudbina bude na vašoj strani, to jednog dana možete biti vi. Dok se to ne desi, mi vam predstavljamo top 10 najvećih dobitaka.

10. $435.3 miliona - Powerball lutrija

Pre samo nekoliko meseci, 22.februara ove godine, Powerball tiket vredan 435 miliona dolara bio je kupljen u državi Indijana. Srećni dobitnik odlučio je da ostane anoniman, a novčana vrednost dobitka bila je procenjena na 263.4 miliona dolara!

9. $448.4 miliona Powerball lutrija – tri dobitna tiketa

Sledeći dobitak na našoj listi potiče iz avgusta 2013.godine, a tri veoma srećne osobe su podelile nagradu. Jedan od njih je bio Mario Skarinci iz južnog Brunsvika, drugi je bio Pol Vajt, inženjer iz Minesote, dok je 16 zaposlenih Ocean Country kompanije podelilo treći tiket. Na kraju, međusobno su podelili sumu od 258.2 miliona dolara.

8. $487 miliona Powerball lutrija

Sledeći džekpot ubola je porodica iz Nju Hempšira pre samo godinu dana. Oni su želeli da njihov identitet ostane anoniman, pa su se njihovi advokati umesto njih pojavili na preuzimanju nagrade. Naravno, odlučili su da uzmu novac, a nagrada je procenjena na 341.7 miliona dolara, što nakon plaćanja državnog poreza iznosi oko 253.3 miliona dolara.

7. $536 miliona Mega Millions lutrija

Samo nekoliko nedelja pre prethodnog džekpota, dobitni tiket Mega Millions lutrije vredan 536 miliona dolara prodat je u Indijani. Bračni par sa decom je osvojio ovaj veliki novac, a takođe su odlučili da ostanu anonimni. Novčani deo njihove nagrade iznosio je 373.8 miliona dolara, odnosno 271 milion nakon plaćanja poreza.

6. $564.1 miliona Powerball lutrija

11.februara 2015.godine, tri srećna dobitnika osvojila su masivni Powerball džekpot. Jedan od dobitnika bila je Meri Holms iz Severne Karoline, dok su druga dva dobitnika bila iz Portorika i Teksaka. Podelili su sumu od 381.1 milion dolara.  

5. $587.5 miliona Powerball lutrija

Neverovatna nagrada Powerball lutrije iz novembra 2012.godine podeljena je na dva dela – jedan su dobili Sindi i Mark Hil iz Mizurija, a drugi Metju Gud iz Arizone. Novčana vrednost ovog džekpota bila je 384.7 miliona dolara. Više nego dovoljno za ugodan život, zar ne?

4. $590.5 miliona Powerball lutrija

Četvrti najveći dobitak na lutriji osvojila je Glorija Mekenzi. Ona je bila jedini dobitnik ovog izvlačenja, a u to vreme je imala 84 godine! Dobila je sumu od 370.9 miliona dolara, odnosno 278 miliona, nakon plaćanja poreza!

3. $648 miliona Powerball lutrija

Treća po redu na našoj listi, ova nagrada bila je vredna 347.6 miliona u kešu i podelilo je dva dobitnika. Izvučena je 17.decembra 2013.godine. Srećni dobitnici su bili Stiv Tren koji je radio kao dostavljač i Ajra Kari. Nakon plaćanja poreza, kući su odneli po 120 miliona dolara.

2. $656 miliona Mega Millions lutrija

Najveći Mega Millions džekpot ikada izvučen je 30.marta 2012.godine, sa tri dobitna tiketa. Jedan od njih su kupila tri prijatelja, zaposlena u državnoj školi u Merilendu. Druga dva tiketa su prodata u Kanzasu i Ilinoisu. Podelili su 474 miliona dolara.

1. $1.58 milijardi Powerball lutrija

I na kraju, najveća nagrada koja je ikada osvojena u istoriji održavanja lutrije je neverovatnih 1.58 milijardi dolara. Tri srećna dobitnika izvučena su 13.januara 2016.godine, a potiču iz Tenesija, Kalifornije i Floride. Naravno, kako se radi o velikoj sumi novca, ostali su anonimni. Ukupna novčana suma nagrade bila je 983.5 miliona dolara, a dobitnici su kući odneli 327.8 miliona, pre plaćanja poreza.

D.Ć.

Luxury Experience