Mračna i neustrašiva vizija luksuza

Rolls Royce Black Badge

Nakon izvanrednog Cullinan iskustva, upoznali smo tamnu stranu Rolls Royce luksuza...

Rolls Royce je svuda u svetu prepoznatljiv po svom impresivnom stilu... ali šta se nalazi iza te granice luksuza koju naš um percipira?

Simbol elegancije, prefinjenosti i moći. Njegova snaga i veličina obara nas s nogu kada ga ugledamo na drumu... a opet, svaki je unikatna priča za sebe. Rolls ne bi bio to što jeste, da nije uspeo da ostvari sve zamislivo i nezamislivo za svoje izabranike. Pronašao je put do srca svih pravih i uspešnih muškaraca i žena, i za one odabrane, koji su potvrdili da su džentlmeni i dame sa stilom, kreirao bespoke modele u skladu sa svim njihovim željama i potrebama.

U momentu kada smo pomislili da je „bespoke“ vrhunac luksuza i da ne postoji dalje, Rolls Royce nas je razuverio, jer je ponovo uspeo da pomeri granicu!

Za sve one koji ne priznaju ograničenja i ne prihvataju limite, koji žive po svojim pravilima i teže neustrašivom osećaju beskrajne ekstaze, nastala je Black Badge serija, kao podrška njihovom stilu života. Uostalom, svet ne menjaju oni skromni, obični, osrednji... već avangardni buntovnici koji imaju svoj stav, svoju slobodu i svoja pravila!

I voilà! Nakon fascinantne vožnje Cullinan-a, zatekli smo se u krugu Black Badge modela, koji su nas „moćno i sa stavom“ dočekali ispred hotela „Ritz Carlton“ u Budimpešti.

Rolls Royce Dawn, Wraith i Ghost modeli, dobili su mračnu i mističnu personu na prednjem delu haube. Statua „Spirit of Ecstasy“ je po prvi put odevena u predivni crni outfit visokog sjaja, kao zaštitni znak Black Badge serije.

I naravno, svaki model iz ove serije je posebna avantura, koja je probudila sva naša čula. Očaravajuća Black Badge serija već na prvi pogled izaziva strahopoštovanje, a nas su opčinila sva tri modela svojom elegancijom, perfektnim detaljima i svojom tamnom mističnom stranom koja zavodi na prvi pogled.

Sigurno vam je poznat osećaj, kada se nađete u prodavnici neodoljivih slatkiša - svi vas mame, a ne možete da se odlučite koji biste prvi okusili...

Neodoljivi Dawn Black Badge

Iskreno, nismo mnogo razmišljali, jer nas je ON na prvi pogled oborio s nogu! Da, neodoljivi Dawn Black Badge, koji mami poglede i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nama je zasigurno zarobio srca u tom magičnom enterijeru narandžastih tonova, koji izaziva uzbuđenje i pre nego što osetite poletnost i vetar u kosi. Svedeni eksterijer u tamno zelenoj nijansi je zadržao tu svoju naizgled „pitomu“ Rolls Royce energiju, skrivajući od pogleda onaj pravi entuzijastični osećaj koji smo doživeli u kabini.

Dawn Black Badge se može opisati kao najluksuznije i najsenzualnije mesto iz kojeg možete udahnuti vazduh i uživati punim plućima u svakom trenutku. Kao najglamuroznija, beskompromisna ekspresija kabrioleta, i ovaj luksuzni Rolls je dobio mračnu, senzualnu dimenziju u svojoj Black Badge varijanti. Motor ovog modela ima 536 konjskih snaga, i uprkos činjenici da je nešto slabiji od Wraith i Ghost modela, razvijali smo ubrzanje i kretali se drumom egzaltirano uglađeno i elegantno. Ovaj model podiže nivo adrenalina svojom startnošću, pokretljivošću i fantastičnim upravljanjem, dok vam istovremeno pruža priliku da uživate u pogledu na prirodne pejzaže tokom dana.

Ukoliko ste romantik, Dawn Rolls Royce će vam obezbediti najperfektnije mesto za posmatranje zalaska sunca, gledanje u zvezde ili dočekivanje zore sa vašom voljenom osobom.

Moćni Ghost Black Badge

Ghost Black Badge je savremena interpretacija Rolls Royce limuzine, savršen za one koji uživaju dok sami upravljaju i krstare putevima, onoliko koliko uživaju i dok ih neko drugi vozi. Zadivljeni smo i jednom i drugom varijantom, jer smo oboje imali priliku da uživamo u neverovatnim performansama, kao i komforu na zadnjem sedištu.

Motor ovog modela je modifikovan u odnosu na fabrički, jer mu je suptilno povećana snaga za 30 kw na 450 kw, kao i obrtni momenat na 840 Nm. Osmostepeni automatski prenos brzina nam je pružio priliku da uživamo u vožnji ovog mračnog viteza i izvučemo iz njega maksimum.

Neustrašivi Wraith Black Badge

Wraith je ultimativna Gran Turismo verzija automobila, koji zadovoljava sve želje svog vozača. Kao najmoćniji Rolls Royce na svetu sa 632 konjske snage, Wraith je uvek bio vozački fokusiran model u floti ovog slavnog brenda. Ipak, sa željom da dodatno oduševe sve one koji vožnju shvataju kao nešto magično i posebno, Rolls Royce je Wraith modelu dodao sasvim novu vrstu moći i neustrašivi stav, koji su evidentni čim po prvi put spustite svoje ruke na njegov volan.

Sva tri modela su kod nas svojim moćnim dizajnom, kvalitetom i performansama ostavili neizbrisiv trag i želju za ponavljanjem doze adrenalina, jer ta moć koju osetite kada u svojim rukama držite RR volan se ne može opisati.

Točkovi novih modela su nastavak priče o luksuzu koja je protkana svim drugim detaljima koji se mogu primetiti u vozačkoj kabini, gde su elementi od lakiranog drveta zamenjeni uglađenim karbonskim vlaknima, pa su baš iz tog razloga dobili felne ofarbane sa čak četrdeset četiri sloja crne karbonske boje, uz titanijumske šrafove koji stvaraju savršeni kontrast.

Crna boja koja krasi ove modele u sebi sadrži čestice aluminijuma zbog kojih se presijava i dobija gotovo dijamantski sjaj, dok su Wraith i Ghost modeli dobili fenomenalno ambijentalno osvetljenje u vidu zvezdanog neba, koje će vam zagolicati maštu svaki put kada ga pogledate.

Glamur i adrenalin koji osetite u svakom od modela, teško je opisati rečima. Leptirići u stomaku kada stanete na papučicu gasa, dodir krzna kada zakoračite bosi, koža koja vas steže prilikom udara G sile... Black Badge je, zasigurno, avantura koja se može porediti sa najluđim uzbuđenjima.

Biti buntovnik, pravi je izazov! Buntovnici ne kriju ko su, niti se pretvaraju da su nešto što nisu. Oni su spoznali čari života, i voze život po svojim pravilima… Zar Black Badge nije pravi saputnik u takvim avanturama?

Autor teksta: Mina Srećo

Fotografije: Rolls Royce i Mini Studio