Maybach proslavlja svoj stoti rođendan specijalnim izdanjem

Verujemo da će veći deo ljudi koji budu čitali ovaj tekst biti iznenađeno činjenicom da je brend Maybach stariji od jednog veka…

Originalno nazvan Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH, ovaj brend potiče iz 1909.godine, a svoje ime je promenio u Maybach-Motorenbau GmbH 1912., dok je svoj prvi proizvodni automobil kreirao 1921. Slavni brend je kupljen od strane grupacije Daimler 1960, da bi tokom dvehiljaditih postao samostalno ime koje konstruiše luksuzne limuzine zasnovane na S-Class limuzinama, koje se po svakom pitanju mogu nadmetati sa modelima koje potpisuju Rolls Royce i Bentley. Ipak, on je komercijalno bio propast, sve do kreiranja Mercedes-Maybach podbrenda 2014.godine, koji ređa uspehe jedan za drugim osd svog osnivanja. Kako bi proslavili stoti rođendan svog prvog proizvodnog modela, Mercedes-Maybach je predstavio novo specijalno izdanje Maybach S-Class nazvano Edition 100.

Specijalno izdanje bazirano je na Mercedes-Maybach S680 modelu u verziji sa dugačkom bazom točkova i dolazi sa nekoliko stilskih detalja pravljenih po meri, na osnovu kojih se ističe u odnosu na standardni model. Svaki primerak ovog specijalnog izdanja poseduje ručno ofarbanu liveriju u dve boje – Cirrus Silver i Nautical Blue, dok se Edition 100 amblemi mogu videti na C stubovima i centralnim elementima. Pored toga, liveni točkovi od 20 inča takođe su dobili novi tamni hromirani finiš.

U enterijeru, kabina je dobila unikatnu Crystal White i Silver Grey Pearl šemu sa piano crnim i aluminijumskim detaljima. Ovde se Edition 100 amblemi pojavljuju na različitim površinama, uključujući vrata i putničku stranu kontrolne table. Mehanički gledano, Edition 100 je identičan standardnoj verziji koju pokreće ručno konstruisani 6.0 litarski twin-turbocharged V12. Motor proizvodi 621 konjsku snagu 1000 Nm obrtnog momenta. Specijalno izdanje ograničeno je na 100 jedinica za čitav svet, dok će svaka od njih doći sa svojim zaštitnim pokrivačem i ručno šivenom kožnom futrolom za ključeve i dokumenta. Iako cena ovog fantastičnog noviteta nije objavljena, očekujemo da će biti daleko viša od četvrt miliona dolara.