Luksuzna avantura u Budimpešti - Rolls Royce Cullinan

Krstareći kroz prirodu prestonice Mađarske, osetili smo vrhunac luksuza u SUV segmentu. Cullinan, nazvan po najvećem dijamantu na svetu, u našim rukama je opravdao svoje ime...

Kada vizija savršenstva preraste u realnost

Rolls-Royce Cullinan, trenutno najbolji SUV na svetu, iza sebe poseduje fascinantnu i izuzetnu priču. Od zlatnih afričkih i bliskoistočnih pustinja, smrznutog arktičkog kruga, škotskih visokih planina, do strmih kanjona Severne Amerike, dizajneri, inženjeri, zanatlije i umetnici kompanije Rolls-Royce, oblikovali su, testirali i usavršavali ovu jedinstvenu mašinu, kako bi eliminisali bilo kakve mane i učinili je savršenom.

Kreiran od strane Rolls Royce dizajn tima, među kojima je i Pavle Trpinac poreklom iz Beograda, kao odgovor jednog od najprestižnijih brendova sveta na sve veću potražnju za SUV modelima, Cullinan je prvi svoje vrste u Rolls-Royce floti. Sa strukturom koja sadrži takozvanu „arhitekturu luksuza“, koja ujedno karakteriše i fantastični Phantom, Cullinan je versatilan, besprekorno dizajniran, fantastično osmišljen i doveden do samog savršenstva, u šta smo imali priliku da se nedavno uverimo.

Brdovita okolina Budimpešte nam je dočarala i obogatila vožnju Cullinana. Pod utiscima ovog iskustva, u kojem smo pokušali da izvučemo maksimum od jedinstvenog i sofisticiranog SUV modela, možemo potvrditi da Cullinan definitivno spada u ultra luksuzni deo spektra današnje automobilske industrije, koji u svom utilitarističkom izdanju deluje sasvim prirodno. Rolls Royce automobili su dizajnirani tako da vlasnici uživaju na zadnjem sedištu, dok ih lični vozač prevozi od tačke A do tačke B, ali Cullinan je sušta suprotnost toga – njega jednostavno želite da vozite i osetite svu moć koju mu pruža motor sa 563 konjske snage 850 Nm obrtnog momenta. Teško je bilo opredeliti se za poziciju u toku vožnje, ali pronašli smo kompromis i na smenu uživali kako za volanom, tako i u zadnjem delu. U svojoj srži, Cullinan vezuje sve atribute koji čine crossover modele najpopularnijim na svetu, sa maksimalnom brzinom od 250 kilometara na čas, uz ubrzanje od nula do 100 za samo 5.2 sekunde.

Sam dizajn automobila prati klasičnu Rolls liniju, koja neodoljivo podseća na Phantoma. Dugačka hauba simboliše snagu i izdržljivost, ali jasno poručuje da se ispod nje krije nešto što će vas naterati da ovo vozilo zavolite još više.

 
 
 
 
rolls-royce rolls-royce rolls-royce rolls-royce rolls-royce

Vrhunac luksuza na svakom terenu

Kao prvi 4x4 model kompanije Rolls Royce, Cullinan je vrlo jednostavan za upravljanje i sa svojom dužinom od 518 centimetara, činilo nam se da ovaj automobil osvaja svaki teren. Nesavršenosti na drumu, ispupčenja i sve prepreke koje su deo off-road varijante savladavali smo bez mnogo muke, u miru i komforu. U ovim uslovima smo imali priliku da zaista uvidimo pravu moć Cullinan-a, jer je kao stvoren za istraživanje sveta oko nas. Sa točkovima od dvadeset dva inča i brojnim sistemima vozačkih asistencija, poput kontrole krstarenja, asistencije prilikom parkiranja, noćnog vida sa prepoznavanjem pešaka i drugim interesantnim konfiguracijama, Cullinan je u svojoj baznoj varijanti pokupio sve poene kada je reč o luksuzu koji nudi.

Cullinan je „brušen dragulj“ za sve one koji uživaju u životu bez limita i „znaju da je sve moguće“!

Enterijer – zen za dušu i telo

Nasuprot ostalim kompanijama, čiji je fokus u stimulaciji adrenalina, kako u enterijeru, tako i u zvuku motora, Rolls-Royce svojim dizajnom enterijera teži da umiri vozače, kako bi u potpunosti uživali u pejzažima i tišini motora. Vožnja u Cullinanu je zaista neuporediva, ali zamislite da je poput leta na čarobnom ćilimu...

Magiju ovog jedinstvenog SUV-a osetili smo čim smo kročili u enterijer, koji je dizajniran i oplemenjen prestižnim materijalima, poput kvalitetne kože i tikovine. Jedan od modela imao je eksterijer perfektno izvedene plave boje nazvane Midnight Sapphire, dok je unutrašnjost kabine oplemenjen Arctic White elementima, koji su akcentovani teget plavom bojom. Za drugi model, slike govore više od reči.

 
 
 
 
rolls-royce rolls-royce rolls-royce rolls-royce rolls-royce

Komfor po meri svih putnika

Prostranost je dovedena na najviši nivo i putnici vrlo komotno i opušteno mogu uživati u Cullinanu. Vozač i suvozač smešteni su u izuzetno udobna i prostrana sedišta u kojima sa lakoćom mogu “izdržati” višesatna putovanja uz masažere koja ih opuštaju u toku vožnje, što je “mrtva trka” u poređenju sa uživanjem u zadnjoj klupi koja je sinonim za pravi hedonizam.

Zadnja sedišta su nam pružila dodatni dodir luksuza i ugođaj po kojem je Rolls-Royce brend i poznat - sa mini frižiderom u kojem vas čeka ohlađen šampanjac i dve elegantne čaše od kristala, dok gledate omiljeni film na pop-out ekranima, imaćete osećaj kao da letite u svom privatnom avionu ili plovite u jahti, iščekujući dolazak do vaše najdraže destinacije.

„Be spoke“ – za osobe sa istančanim ukusom

Dijamant ne bi bio dijamant da nije savršeno prilagodiv svim željama i prohtevima. Cullinan može postati produžetak vaše ličnosti uz pomoć usluga personalizacije po kojima je Rolls Royce čuven, čime dobijate luksuzni „bespoke“ SUV, u pravom smislu te reči.

Baš kao i svaki Rolls-Royce, Cullinan je mnogo više od običnog automobila - on je izjava koja ljudima jasno otkriva vaš način razmišljanja, stav prema životu i stil kojim se vodite. Cullinan je namenjen osobama sa stilom, koji ne pristaju na kompromise kada se radi o sopstvenom uživanju, onima koji drže sve konce u svojim rukama i koji su dovoljno hrabri da svakog dana probaju barem jednu novu stvar.

Kada je na kraju naše Rolls Royce avanture došlo vreme da sumiramo svoje utiske, nismo bili sigurni da li nam je bilo uzbudljivije da se nađemo za volanom veličanstvenog Cullinana ili na njegovom zadnjem sedištu.

Elegantan, komforan, opremljen svim detaljima koji vam mogu pasti na pamet, uverili smo se da Cullinan obara sa nogu. To je ljubav na prvi pogled - kada se u vama probudi želja da ga zadržite samo za sebe i da nastavite da zajedno osvajate svet...