Jedan zaposleni izazvao opoziv najpopularnijih Lamborghini modela

Lamborghini brend proživeo je nekoliko zaista nezgodnih nedelja…

Pandemija korona virusa izazvala je pravi haos u Italiji, te je primorala proizvođača slavnih superautmobila da obustavi svoju proizvodnju, a sada je čuveni brend, u saradnji sa NHTSA (National Highway Traffic & Safety Administration), izdao opoziv za 26 Aventador SVJ modela.

Da vas podsetimo – Lamborghini Aventador SVJ je varijanta ograničenog izdanja, kreirana da bude neverovatno brza na trkačkim stazama. Zapravo, Aventador SVJ trenutno drži rekord za najbrži krug na čuvenoj Nurburgring stazi. Činjenica da će Lamborghini proizvesti samo 900 coupe verzija i 800 SVJ roadstera doprinela je faktoru njihove poželjnosti.

To sve zajedno znači da opoziv ovih vozila nikako ne može ići u korist slavnog italijanskog brenda, posebno zbog činjenice da je do opoziva došlo usled greške jednog radnika fabrike.

Kako stoji u zvaničnoj izjavi: “Tokom sklapanja automobila, novi operater nije pravilno povezao Bowden kabal sa unutrašnjim kvakama na vratima”. To znači da kvake sa unutrašnje strane vozila mogu otkazati, bez prethodnog upozorenja, što može dovesti do neverovatno opasnih situacija.

Sam problem ne utiče na kvake sa spoljne strane, a Lamborghini brend je otkrio ovu grešku tokom kontrole kvaliteta. Prema navodima brenda, greška je moguća samo u modelima koji su proizvedeni od decembra 2019.godine, do Januara 2020.

Lamborghini je izjavio da će pogođeni vlasnici biti brzo obavešteni o problemu, dok će kvake biti zamenjene kod zvaničnih dilera. Popravke će početi od 1.maja, uz nadu da će se svet do tada oporaviti od pandemije korona virusa.