Bentley predstavio četvrtu generaciju Continental GT Speed

Bentley Motors je predstavio dugo očekivanu četvrtu generaciju Continental GT Speed, označavajući novo poglavlje u 21-godišnjem nasleđu Continental GT porodice.

Ova najnovija iteracija redefiniše suštinski spoj performansi superautomobila, ručno izrađenog luksuza i svakodnevne praktičnosti, postavljajući nove standarde na tržištu luksuznih automobila.

DNK novog dizajna

Crpeći inspiraciju iz Bentley Bacalar i Batur, Continental GT Speed ima sveobuhvatan redizajn kako iznutra tako i spolja. Eksterijer prikazuje čiste, moderne detalje, uključujući najznačajniju reviziju prednje maske u poslednje dve decenije. Posebno, dizajn prednjeg svetla, koji podseća na Bentley modele iz 1950-ih, daje smelu izjavu, naglašavajući spoj klasične elegancije i savremenog stila.

Performanse bez premca sa hibridom Ultra Performance

U srcu novog Continental GT Speed je potpuno novi hibridni pogonski sklop Ultra Performance, koji isporučuje neverovatnih 782 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Ovaj pogon kombinuje 4,0-litarski V8 motor sa električnim agregatom od 190 KS, omogućavajući automobilu da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde.

Performanse su dodatno poboljšane novim sistemom šasije, koji sadrži vazdušne opruge sa dve komore, amortizere sa dva ventila i Bentley Dinamic Ride. Ova napredna konfiguracija obezbeđuje izuzetnu kontrolu karoserije i udobnost u vožnji, podržanu novom raspodelom težine pozadi 49:51 za neuporedivu dinamiku vožnje.

Inovativna tehnologija za besprekorno iskustvo

Bentley je integrisao paket modernih tehnologija kako bi poboljšao svako putovanje. Novi Continental GT Speed se može pohvaliti naprednim sistemima za pomoć vozaču, najsavremenijim informativno-zabavnim sistemom i povezanim uslugama automobila. Unutrašnjost odražava posvećenost izradi i luksuzu, sa novom tehnologijom wellness sedišta, jonizacijom vazduha i inovativnim materijalima kao što su trodimenzionalne teksture kože i tamni hromirani završni sloj.

Elegancija bez premca

Po prvi put, kabriolet Continental GTC se lansira zajedno sa kupeom, nudeći kupcima vrhunsku fleksibilnost. Oba modela su ručno izrađena u Bentley's Dream Factory postrojenju u Engleskoj.

Merilo u luksuznim enterijerima

Enterijer novog Continental GT Speed je primer posvećenosti brenda Bentley luksuzu i udobnosti. Novi precizni štepovi, inspirisani modernim modnim dizajnom, krase sedišta i vrata. Kabina nudi sedišta podesiva u 20 smerova, opciona wellness sedišta sa podešavanjem položaja i automatskom klimom, kao i izbor od tri audio sistema, uključujući Naim sistem sa 18 zvučnika, a ukupna snaga ovog sastava je 2200 W.

Napredna tehnologija

Informativno-zabavni sistem uključuje bežični Apple CarPlay, Android Auto i ažuriranja mapa putem bežične mreže. Povezane usluge automobila, kao što su status daljinskog punjenja i pomoć pri parkiranju, povećavaju udobnost i fleksibilnost za vlasnike.

Proverene performanse pod vodom

Kao svedočanstvo svojih performansi, Bentley je postavio novi rekord brzine tako što je vozio Continental GT Speed kroz norveški tunel Rifilke, najduži podmorski putni tunel na svetu. Automobil je dostigao maksimalnu brzinu od 335 km/h, demonstrirajući svoj izuzetan inženjering i performanse.

Isporuke automobila kreću tokom trećeg kvartala, a cene u Velikoj Britaniji startuju od 236.000 funti, odnosno oko 280.000 evra.

Luxury Experience