Zašto svaki komad Louis XIII pice košta više od 1.000 evra?

Skoro smo se svi u nekom trenutku ove godine žalili na povećanje cena, a posebno na to što su poskupele pice iz naših omiljenih restorana.

Ako vam se 10 ili 12 evra čini mnogo, šta je sa nekim ljudima koji bi mogli da plate i do 10.000 evra da probaju najskuplju picu na planeti?

Italijanski kuvar Renato Viola koji stoji iza ideje o najskupljoj pici na svetu, želeo je da napravi picu koja će se dopasti nekolicini ljudi. Zato je picu Louis XIII napravio od najboljih sastojaka koje je mogao da pronađe i postavio cenu od oko 10.000 evra.

Pica o kojoj govorimo ima prečnik od 20 centimetara (ne biste je nazvali baš velikom), ali na njoj se nalaze tri različite vrste finog kavijara, svež norveški jastog, kao i sedam različitih vrsta sireva.

Logično je da se takva pica ne može servirati u kartonskoj kutiji. Za svakoga ko ga naruči picu preko sajta italijanskog kuvara, priprema je lično Renato Viola i donosi u vaš dom, zajedno sa još dvoje ljudi, koji pripremaju čitav doživljaj za kupca. Oni donose posebne tanjire, kao i piće uz ukusan obrok. Tačnije, kuvar sa sobom nosi konjak (Remy Martin Cognac Louis XIII) šampanjac (Champagne Krug Clos Du Mesnil 1995) i rakiju (Cardenal Mendoza Sanchez Charter Real Romate Finos), koje smatra izuzetno važnim za kombinovanje sa picom koju on priprema.

Ako računamo da pica košta blizu 10.000 evra i iseku je na osam delova kako se to obično radi, onda bi komad pice koštao oko 1.000 evra.

Da li biste probali ovu skupocenu picu?   

Luxury Experience