Zaboravite NFT i kriptovalute - investirajte u flašu retkog viskija

Šta biste uradili da zaradite veliku sumu novca? Možda bi vam većina savetovala da investirate u akcije ili nekretnine, dok bi odvažniji predložili kriptovalute i NFT. Ono što je sigurno, jeste da vam niko ne bi predložio da kupite retku flašu viskija.

Međutim, još jedna sjajna ideja da povećate svoj kapital je kupovina flaše retkog viskija kao što je 71-godišnji Macallan. Proglašen kao jedan od najređih single-malt škotskih viskija u opticaju, jedan je od najstarijih koji se flašira u seriji. Njegova vrednost je porasla za 20,87% ove godine od 25. jula, a viski je takođe nadmašio popularne kategorije ulaganja, uključujući akcije zlata.

Prema destileriji, ona se može pohvaliti „izuzetnim asortimanom istaknutih i retkih singl malt škotskih viskija, oblikovanih postupcima osnivača Aleksandra Rida i ključnih likova u istoriji koji su postavili temelje za single malt danas.“

"Zlatna tečnost” je polako sazrevala tokom sedam izuzetnih decenija, a potiče direktno iz malih bakarnih Macallan destilata, sipana je u ručno izrađene hrastove bačve i ostavljena da odleži sedamdeset i jednu godinu, što joj daje jedinstvene performanse i ukus.

Komentarišući, Sara Burges, vodeći proizvođač viskija u kompaniji The Macallan je rekla: „Bilo je neverovatno i nezaboravno iskustvo pažljivo birati bačve za „The Red Collection“ viski. Stvaranje ovog divnog asortimana jednostavno ne bi bilo moguće bez veštine i iskustva trenutnog tima, u kombinaciji sa prethodnim generacijama majstorstva viskija u The Macallan.”

Zanimljivo je da je platforma za investiranje u vino i alkoholna pića Vint takođe prodala 1.050 deonica kolekcije The Macallan Red 71 za 100 dolara po akciji. 

Dakle, ako Macallan Red 71 nije proizvod u koji treba investirati, šta onda jeste?

Luxury Experience