Viski star pola veka sa cenom od 40.499 dolara

Ukoliko ste ljubitelj ili poznavalac viskija, imamo sjajne vesti za vas…

Radeći ono što rade najbolje, Balvenie kompanija predstavila je The Balvenie Fifty: Marriage 0614, luksuzno piće koje je provelo pola veka u proizvodnji. Sastojeći se od tečnosti iz buradi od američke i evropske hrastovine, koje su sazrevale više od pedeset godina, ovaj viski je flaširan pri 46%ABV. On je pažljivo kreiran od strane Malt Mastera, Dejvida Stjuarta.

Na nepcu, viski otkriva nagoveštaje gorke čokolade, začine, slatkoću javorovog sirupa sa tek nekoliko kapi meda, uz savršeno integrisane tanine hrastovine. Dalje, viski sadrži arome tamnih začina, sušenog voća, suvog grožđa i izobilje nota hrastovine i đumbira.

Komentarišući ovaj viski ograničenog izdanja, Stjuart je izjavio: “Čast mi je što sa vama mogu podeliti ovako redak i distinktivan primerak. U pitanju je kreacija koja nam daje priliku da koristimo najstarije i najdragocenije elemente našeg brenda, sa svim različitim ukusima i zrenjem, a to je bez sumnje, najizazovniji deo mog posla, u kom takođe najviše uživam”.

Ponuđen u dekanteru od kristala, koji su ručno duvali majstori brenda Glasstorm, sa drvenim elementima koje je ručno izradio škotski majstor Sem Šineri, The Balvenie Fifty: Marriage 0614 prodaje se po ceni od 40.499 dolara. Samo 148 flaša će biti dostupno za kupovinu, od ovog meseca.