Viski od dva miliona dolara

Kada tražite poklone za ljubitelje viskija u vašem životu, definitivno nećete pogrešiti ako odaberete novu The Craft Irish Whiskey Co x Faberge ponudu, vrednu čak dva miliona dolara…

Ovo impresivno poklon pakovanje ograničenog izdanja u sebi skriva dve flaše najstarijeg trostruko destilovanog irskog viskija, zajedno sa brojnim drugim luksuznim raritetima. Nazvan The Emerald Isle Collection, ovaj sedmodelni set proslavlja “Sedam čuda Irske” i definitivno je vredan divljenja. Sedam setova kolekcije prodato je ovog utorka, po ceni od dva miliona dolara, dok će sav profit od prodaje biti usmeren humanitarnim organizacijama.

Smešten u zgodnoj kutiji od kestenovog drveta, svaki set sastoji se od dve flaše trideset godina starog singl malt irskog viskija, koji je sazrevao u buradi od američke hrastovine, da bi potom bio finiširan u retkim Pedro Ximenez šeri buradi. Pored toga, kolekcionari će dobiti i dve ekskluzivne kreacije slavnog Faberge juvelira.

Prva kreacija je bespoke Faberge Celtic jaje, koje je ručni rad četvrte generacije majstora emajliranja, doktora Markusa Mora. Svako jaje napravljeno je od 18-karatnog žutog zlata i sadrži ikonični ručno oslikani guilloche emajl, zajedno sa keltskim čvorom koji je dekorisan dijamantima i dva obojena dragulja. Svako jaje na sebi nosi drugi dragulj – od safira i ametista, do turmalina i rubina – koji predstavlja jedno od Sedam čuda. U pravom Faberge stilu, tu je takođe i neobrađeni zambijski smaragd, skriven unutra, koji kolekcionari mogu pretvoriti u komad unikatnog nakita.

Drugi komad je unikatni Faberge Altruist časovnik. Ručno izrađen od strane Faberge majstora Andrea Martineza, svaki od časovnika kreiranih od 18-karatnog zlata, dobio je unikatni brojčanik koji je omaž pomenutim čudima. Sedefasto lice sata pažljivo je izrezbareno i ručno oslikano zlatnim komadičima, dok je poleđina kućišta gravirana The Craft Irish Whiskey Co logoom. Časovnik je opremljen samonavijajućim mehanizmom Vaucher manufakture i finiširan luksuznim braon kaišem.

Povrh svega toga, svaka kolekcija sadrži humidor sa dve ultra-retke Cohiba Siglo VI Grand Reserva cigare i pozlaćenim nožem. Set sadrži i pozlaćenu pipetu za vodu, kamenje za viski od čistog opsidijana, pljosku sa uzorkom Emerald Isle viskija koji se smatra jednim od najređih u svetu i bokal ispunjen irskom izvorskom vodom iz istog regiona.

Čista dekadencija, u najiskrenijem smislu.

Luxury Experience