Veličanstvene poslastice inspirisane egzotičnim ostrvima

Kao što već i vrapci na granama znaju, zbog pandemije korona virusa, putovanja i istraživanje sveta nam je onemogućeno…

Na neki način, svi smo zarobljeni u svojim zemljama, sa maskama na licu i konstantnim oprezom na umu, boreći se sa, kako to stručnjaci kažu, nevidljivim neprijateljem. Ipak, cela priča vezana za pandemiju, mere opreza i predostrožnosti, kao i odlaganje odavno napravljenih planova, navelo nas je da klonemo duhom. Kako bi nam pomogli da vratimo svoje raspoloženje na pravi nivo, brojni kreativni ljudi širom sveta daju sve od sebe. Neki od njih predstavljaju svoje arhivske fotografije mora i plaža, egzotičnih destinacija i lokacija, drugi nam daju savete kako da more i plažu unesemo u svoj dom, dok oni treći sa svojih deset prstiju stvaraju remek dela.

Danas svoju pažnju posvećujemo upravo njima, tačnije poslastičarima koji umesto običnih torti i kolača stvaraju remek dela inspirisana rajskim ostrvima. Torte na koje smo naišli inspirisane su Maldivima i brojnim drugim destinacijama, a dekorisane su hidroplanima, drvenim platformama is vim drugim detaljima koji nas asociraju na more i morkse avanture.

Piratski brodovi kreirani od čokolade, detaljno ukrašeni korali i podvodni svet, talasi koji svojom penom zapljuskuju obalu samo su deo veličanstvenih remek dela. Ukoliko vam je potrebna doza morske razonode, predlažemo vam da prelistate našu galeriju i zamislite da ste upravo sada na nekoj napuštenoj plaži…