Upoznajte El Cielo - novu srebrnu tekilu koja je četvorostruko destilovana

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrón Tequila (@patron)

Patron je upravo predstavio novu vrhunsku tekilu sa neobičnim pristupom destilaciji.

El Cielo je srebrna "prestižna tekila" koja je destilovana četiri puta, a ne dva ili tri, kao što je obično slučaj sa većinom tekila.

U oblasti žestokih pića, Patron je već dugi niz godina jedan od neprikosnovenih lidera u kategoriji premijum tekile. Nastavljajući da proširuje svoj portfolio novim izdanjima kao što su dimljene tekile i zrele mešavine, sada predstavlja El Cielo, piće za koje tvrdi da je prva „prestižna tekila“ koja je destilovana ukupno četiri puta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrón Tequila (@patron)

Samo po terminu „prestige“ shvatate da je ovo zaista skupa tekila, čak i skuplja od već vrhunskih proizvoda koji čine Patronovo jezgro. Ali suština nije tu. Posebnost El Cielo tekile tiče se broja - i kvaliteta - destilacija. Većina tekila se obično destiluje dva ili možda tri puta. Ponovljena destilacija se najčešće povezuje sa votkom, koja se može destilovati više od 10 puta, a ovo je često pokušaj da se ukloni ukus kako bi se stvorio neutralniji duh.

Prema Patronovom glavnom destileru, Dejvidu Rodrigezu, četvrta destilacija ove tekile imala je suprotan efekat. „Prvi put smo razvili četiri puta destilovanu tekilu - proces koji je izuzetno redak u industriji - koristeći najmanji bakarni „kotlić“ dostupan u Hacienda Patron", rekao je u izjavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrón Tequila (@patron)

„Dok se dodavanje još jednog koraka destilacije često pogrešno tumači kao metod za razblaživanje ukusa, to nije bio slučaj za El Cielo. U Patronu težimo da postignemo savršenstvo u svakoj kapi. Koristeći ovaj jedinstveni proces četvorostruke destilacije, otključali smo prirodnu slatkoću i glatkoću agave kako bismo dobili laganu, neverovatno slatku tekilu“, dodao je Rodrigez.

El Cielo možda nije jedina tekila koja je destilovana četiri puta, ali je jedan od ekstremnih primera u ovoj kategoriji alkoholnih pića. Prema zvaničnim izveštajima kompanije o ukusu, nova tekila predstavlja slatke citruse i agavu na nepcu, nakon čega sledi glatki završetak. Iako je opis ukusa pomalo nejasan, brend preporučuje da se El Cielo pije kao piće, a ne kao sastojak koktela, što je, naravno, u potpunosti odluka potrošača.

Luxury Experience