Umetničko delo poslastičarstva

Trenutna unija koja postoji između poslastičara i umetnika je zaista fascinantna…

Stručnjaci iz oba ova “zanata”, poslednjih dana mogu da se ponose svojim rukotvorinama, jer zaista kreiraju remek dela, od kojih nam zastaje dah. Poslednje u nizu, iz sveta poslastičara, delo je Rejčel Tefuel, iz Intricate Icing Cake Designs kompanije. Ona je kreirala, nakon 16 sati napornog rada, tortu koja će vas oboriti s nogu svojim izgledom.

Njena trospratna torta sadrži sa jedne svoje strane geodu ametista, koja je u potpunosti jestiva. Geoda predstavlja okrugli kamen, sa šupljinom koja je ispunjena kristalima. Geoda je za ovu tortu napravljena od granuliranog šećera i jestivih kamenčića. Višebojna čokolada za modelovanje pomogla je postavljanje ove geode na tortu koja je prekrivena fondanom. Oko nje nalaze se zlatni listići, kao i ručno oslikani detalji, koji su joj dali dozu luksuza, a zbog kojih je postala neizmerno popularna poslednjih dana.

Inače, ova torta pravljena je za specijalan događaj, odnosno lansiranje kompanije koja se bavi planiranjem i organizovanjem događaja, First Look Events. Prava je šteta što se mora pojesti…

D.Ć.

Luxury Experience