Top 5 najskupljih koktela na svetu

Kokteli mogu biti skupi, posebno ako dolaze sa prilagođenim kreacijama kao što su dijamantske minđuše, čaše optočene draguljima i vintage pića.

Ukoliko tražite koktel koji sadrži retke sastojke, skupa žestoka pića i pruža vrhunsko luksuzno iskustvo, znamo gde ih možete naći.

The Diamonds Are Forever Martini — 18.963,82 dolara

Ritz-Carlton, Tokio

Diamonds Are Forever Martini drži titulu najskupljeg koktela sa cenom od 2.000.000 jena (skoro 19 hiljada dolara). Dekadentno piće je napravljeno od ohlađene Absolut Elyx votke, nagoveštaja svežeg soka od limete i iskričavog dijamanta na dnu čaše. Napomena: ovaj koktel takođe dolazi sa živim bendom koji srećnim gostima izvodi serenadu „Diamond Are Forever”.

Winston — 12.040 dolara

Klub 23, Melburn, Australija

U Ginisovu knjigu rekorda 7. februara 2013. upisao se Džoel Hefernan u klubu 23 u Melburnu (u vlasništvu australijskog igrača kriketa Šejna Vornefora) svojim koktelom Winston (imenovanom po Vinstonu Čerčilu). Napravljen od dva konjaka Croizet iz 1858. od 6.000 dolara, Grand Marnier Quintessence od 800 dolara i super retkog Chartreuse V.E.P, ovo je jedan raskošan koktel.

Diamond Is Forever Martini — 10.000 dolara

Uncorked, Njujork

Otprilike 2016/2017 u Njujorku, Andi Goetz je posedovao bar pod nazivom Uncorked u Njujorku. Ne samo da je ubacio dragoceni dragulj u vaše skupo piće, već je pravio verenički prsten koji se nalazio u koktelu Diamond is Forever Martini. Ova izrada prstena je bila proces koji je zahtevao naručivanje unapred minimum tri dana, kao i sastanak sa draguljarem. Nažalost, posao sa dijamantima u martiniju nije bio tako unosan u Njujorku i Uncorked više ne posluje.

Martini on the Rock – 10.000 dolara

Hotel Algonquin, Njujork

Hotel Algonquin je jedno od najdekadentnijih istorijskih utočišta u Njujorku, a u svojoj ponudi imaju koktel  Martini on the Rock – ponavljajući iste procedure kao i druga pića sa dijamantima za 3-dnevnu rezervaciju unapred i zakazivanje sa domaćim proizvođačem nakita. Algonquin je bio savršeno mesto za posebnu veridbu ili godišnjicu. Koktel je lansiran 2005. godine nakon renoviranja vrednog 3 miliona dolara, a kreiran je kao način da se privuče pažnja za ponovno otvaranje.

The Ono Champagne koktel

Noćni klub XS, hotel Encore Wynn

Las Vegas je poznat po svom sjaju i glamuru, a koktel Ono Champagne u hotelu Encore Wynn nije izuzetak. Napravljen je od retkog šampanjca Charles  Heidsieck iz 1981, konjaka Louis XIII Black Pearl od 90.000 dolara pomešanim sa svežim sokom od pomorandže, sokom od kajsije i nektarom ruže. Dekadentno piće se tu ne zaustavlja, koktel dolazi u čaši optočenoj draguljima sa ogrlicom od 18-karatnog zlata kao poklon.

Luxury Experience