The Macallan predstavio izuzetno redak novi single malt viski

Macallan je proširio svoju Red Collection lansiranjem viskija starog 77 godina po ceni od neverovatnih 87.000 dolara.

Red Collection je debitovala 2020. godine i donela je niz single-malt škotskih viskija inspirisanih značajem crvene boje kroz istoriju brenda. Ovaj 77-godišnjak je jedan od najstarijih viskija ikada flaširanih, drugi nakon 81-godišnjeg single malt viskija pod nazivom „The Reach“ koji se prodaje za 125.000 dolara po komadu.

Kirsten Kembel, proizvođač viskija u kompaniji The Macallan, rekla je: „Macallan 77 Years Old je neverovatan novi viski koji je napravljen u najstarijim i najređim bačvama na svetu. To je neuporedivi single malt viski koji je polako sazrevao tokom sedam izuzetnih decenija dok nije dostigao vrhunac savršenstva. Ovo izvrsno izdanje otkriva neuporedivo umeće, znanje i veštine koje su negovali majstori The Macallan viskija, iz prošlosti i sadašnjosti.“

U hrastovoj kutiji za prezentaciju nalazi se neuporedivi viski sa notama citrusnog voća i suptilnih nagoveštaja dima i antičkog hrasta. Povezanost Macallan kompanije sa vatreno crvenom seže do osnivača Aleksandra Rida, koji je osnovao The Macallan 1824. Flaširan sa 43,2% ABV, 77-godišnji Macallan košta 87.000 dolara i biće dostupan u zemljama širom sveta od novembra 2022.

Luxury Experience