The Macallan je predstavio svoj najstariji viski do sada

The Macallan je predstavio 81-godišnji single malt viski, pod nazivom „The Reach“.

Uobičajeno je čuti za single malt viskije stare 12 ili 18 godina. Ali da li ste čuli za viski koji je star 81 godinu? Poznavaocima viskija, Macallan predstavlja izdanje svog najnovijeg „The Reach“ viskija koji je „stario“ od 1940. godine.

Preživevši Drugi svetski rat, „The Reach“ je godinu dana stariji od 80-godišnjaka Glenliveta (takođe flaširanog 1940.) koji je proglašen za najstariji single malt viski ikada. Dodatno je flaširan prošle godine u pripremi za prodaju ovog meseca. Svaka flaša viskija je napravljena od duvanog stakla sa bronzanom skulpturom tri ruke koju je dizajnirala vajarka Saskia Robinson. Prema brendu, dekanteri su čak „uvučeni suptilnim otiscima prstiju koji odgovaraju rukama koje ga drže“.

Komentarišući, Kirstin Kembel, glavni proizvođač viskija u kompaniji The Macallan, rekla je: „Čast mi je predstaviti The Reach. Nastao tokom turbulentnog vremena u svetu, ovaj izuzetan izraz prikazuje Macallan istoriju, genijalnost i nepogrešivu snagu karaktera.”

Viski će biti izložen u The Macallan Estate 9. februara 2021. i kasnije će biti dostupan za prodaju u The Macallan domaćim i putničkim maloprodajnim buticima širom sveta.

Sa „zadivljujućom dubinom i notama tamne čokolade, slatkog cimeta i aromatičnog treseta, koje vode do karamela, kristalizovanog đumbira i ananasa, pre nego što ustupe mesto intenzivno bogatoj, slatkoj i zadimljenoj završnici“, The Reach se prodaje po ceni od 125.000 dolara, sa samo 288 flaša dostupnih širom sveta. 

Luxury Experience