Specijalno izdanje Diageo viskija od 40.000 dolara

Ukoliko ste ljubitelj viskija, bićete oduševljeni novom ponudom…

Diageo The Singleton skoro je predstavio najstariji singl malt viski ovog brenda u formi 54 godine starog 1966 vintage viskija. Kako saznajemo, novo izdanje će biti predstavljeno u ograničenim količinama od samo 235 flaša, a očekuje se da će biti bogatog i enigmatičnog ukusa.

Komentarišući ga, The Singleton Malt Master, Morin Robinson, izjavio je: “Originalno sipan 1966.godine, ovaj viski iz buradi od evropske hrastovine je nešto najbliže kraju starinskog perioda, koji smo ikada predstavili. Stari destileri prošlosti su položili ovo bure, a za mene je prava privilegija što sam dobio priliku da probudim njihov duh više od pola veka kasnije, sa finalim poglavljem koje otvaramo danas”.

 Pored toga, dodao je: “Vidim ga kao predivni balans starog zanata i upotreba naših modernih tehnologija, kojim smo predstavil dragoceni viski slojevitog, balansiranog i izuzetno bogatog ukusa”. Prema brendu, Morinovo umeće će dati novi sloj izuzetnom ukusu ovog viskija.

Viski je blag i aromatičan kada ga pomirišete, otvarajući se notama feugreek lista, peršuna, sladića, karamele i slatkog voća. Sa cenom od 40.100 dolara za flašu od 750 ml, Singleton 54-Year-Old će biti dostupan na odabranim tržištima od juna ove godine.

Luxury Experience