Sada možete kupiti najveću flašu Macallan viskija na svetu

Najveća boca viskija na svetu ”The Intrepid“  brenda “Macallan” uskoro će se naći na aukciji.

Možda nemate prostora na policama ili novca da nabavite ovu neverovatnu bocu viskija koja se zove „The Intrepid home“, ali neko sa prefinjenim ukusom i dubokim džepovima može da licitira za flašu od 311 litara, 32-godišnjeg viskija Macallan.

Nećete dobiti samo bocu izuzetnog viskija, već i rekordera. 32-godišnji The Intrepid je zvanično sertifikovan od strane Ginisove knjige rekorda u septembru 2021. Koliko je velika ova flaša viskija dočaraćemo vam informacijom da sadrži istu količinu kao 444 standardne boce od 700ml viskija. Sa dodatnih 83 litra, srušen je rekord flaše „The Famous Grouse“ viskija od 228 litara 2012. godine.

Aukcionar Lion & Turnbull sa sedištem u Edinburgu će sledećeg meseca prodati visoku flašu Macallan single malt viskija i ovo je jedinstvena ponude za ljubitelje viskija i kolekcionare.

Aukcijska kuća Lion & Turnbull otkrila je da je Duncan Taylor Scotch Whisky kombinovao burad od američkog hrasta punjena viskijem koji je Macallan destilirao 1989. — bačve br. 6986 i 6992 i istovremeno je stvorio The Intrepid viski. Rezultat je ubedljiv bledo zlatni single malt sa primesama pečene jabuke, kruške i listićima badema.

Svaki set viskija uključuje repliku glavnog dizajna boce zajedno sa pojedinačnim verzijama posvećenim svakom od istraživača povezanih sa projektom. U čast rekordnih dostignuća 11 pionirskih istraživača biće predstavljeno na boci viskija, rekli su proizvođači.

Ponuđači će imati priliku da kupe deo istorije škotskog viskija. Oni će postati vlasnici ekskluzivnog 32-godišnjeg Macallan single malt viskija. Iako još nema reči o procenjenim cenama, znamo da će se The Intrepid pojaviti na aukciji 25. maja 2022.

Luxury Experience