Rolls-Royce i Coachbuilt lansiraju vrhunski viski star 30 godina

Rolls-Royce i Coachbuilt, brend viskija Giorgosa Koutsakisa sa bivšim šampionom Formule 1, Džensonom Batonom kao ambasadorom, upravo su lansirali novo ograničeno izdanje alkoholnog pića starog 30 godina.

Iako je piće i vožnja pogubna kombinacija, čini se da van konteksta odgovorne potrošnje, sve više brendova luksuznih automobila lansira skupe viskije. Najnovije partnerstvo koje se pridružilo ovoj eliti je saradnja između Coachbuilt Blended Scotch Whisky, čiji je ambasador Dženson Baton i britanske automobilske kompanije Rolls-Royce.

Coachbuilt je 2022. osnovao grčko-škotski kolumnista viskija George Koutsakis, koji je odlučio da lansira vrhunski brend fokusiran na umetnost mešanja. Koutsakis, koji živi na relaciji između Tajvana i Hong Konga, godinama je radio u japanskoj industriji viskija pre nego što je postao kolumnista o japanskom i svetskom viskiju za neke od vodećih svetskih medija.

Koutsakis i Baton su odlučili da sarađuju kako bi istakli i luksuzni viski i automobile, kao i sličnosti između ova dva sveta.

„I pravljenje automobila i mešanje viskija zahtevaju mnogo sastojaka iz različitih izvora“, izjavio je Koutsakis na sajtu Coachbuilt. „I jedno i drugo zahtevaju izuzetnu veštinu i stručnost da bi se kombinovali, i oboje zahtevaju stalnu prefinjenost da bi se pretvorili u nešto lepo.“

Novi Coachbuilt x Rolls-Royce London 30 Years Old je mešavina viskija od slada i žitarica koja je sazrevala najmanje 30 godina, pri čemu je većina njih sazrela u bačvama šerija. Flaša dolazi u specijalnoj reljefnoj kožnoj kutiji i ima ih samo 300 dostupnih po ceni od 1.500 funti (oko 1.695 evra). Polovina ovih flaša biće dostupna kupcima Rolls-Royce automobila, dok će druga polovina biti dostupna na sajtu Coachbuilt.

Prema izjavama Koutsakisa, inspiracija za njegovu saradnju sa Rolls-Royce kompanijom bila je saradnja brendova Macallan i Bentley. „Rolls-Royce ima dugu istoriju izgradnje karoserija. To je moderan brend“, rekao je on. „Izazov je bio pronaći viski koji je dovoljno dobar da stavi njihovo ime na flašu, i na sreću, uspeli smo u tome.“

„Mi slavimo prvi rođendan Coachbuilta i neverovatno je koliko smo daleko stigli za tako malo vremena“, dodao je Baton. „Videti kako Coachbuilt radi sa brendovima kao što je Rolls-Royce London oduvek je bio san, ali videti kako to postaje stvarnost za 12 meseci je zaista izvanredno."

U ovom trenutku, izgleda da se flaše viskija mogu isporučiti samo kupcima iz UK, ali ako želite da pokušate da nabavite jednu, možete posetiti sajt brenda Coachbuilt za više informacija.

Luxury Experience