Papi Steak: Odrezak koji dolazi u kožnoj futroli i košta 900 evra

Pre nekoliko meseci „zlatni biftek” koji se prodavao po ceni od 734 evra, bio je u fokusu međunarodnih medija.

Najskuplje jelo turskog kuvara "odeveno" je u tanak sloj jestivog zlata i, naravno, namenjeno je nekolicini elitnih kupaca, koji mogu da zavuku ruke duboko u džepove.

Ali, postoji odrezak koji se prodaje po još većoj ceni, čak bez "vela od zlata" preko njega. "Papi Steak“ košta 900 evra i služi se u istoimenom restoranu u Majamiju. Njegovi vlasnici Dejvid Grutman i Dejvid „Papi“ Ajnhorn, koji posluju uglavnom u noćnim klubovima, odlučili su da u jelovnik uvrste izbor inspirisan klabingom, ali i „Petparačkim pričama“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Papi Steak (@papisteak)

Na šta tačno mislimo?

U njihovom jelovniku nalazimo opciju „Papi Steak” koji košta tačno 1.000 dolara. Reč je o goveđem odresku sa kostima teškom nešto više od kilograma, koji na sto mušterije dolazi u kožnoj futroli, kakvu je Marselus Volas nosio u filmu Kventina Tarantina.

Kada neko naruči ovaj odrezak, u restoranu se odvija pravi ritual. Vlasnik restorana ga lično donosi na sto, uz pratnju zaposlenih, muziku i vatromet, baš kao što je obično slučaj sa nekim skupim flašama pića u noćnim klubovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Papi Steak (@papisteak)

Odrezak se donosi sirov, "zapečaćen" vrelim gvožđem pred mušterijama, a zatim se vraća u kuhinju da se priprema. Očigledno, cela ova scena nije ni za šta drugo, osim za još jednu priliku da se pokaže bogatstvo.

Međutim, vredi napomenuti da mušterija čak i ne dobija kožni kofer u kom se stek poslužuje.

Luxury Experience