Ovo je najbolji single malt škotski viski na svetu

Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice 1989 Mortlach je proglašen za najbolji škotski viski na svetu na 14. međunarodnom takmičenju održanom u Kentakiju, uzevši godišnju glavnu nagradu za „Viski godine“.

Međunarodno takmičenje u izboru najboljeg viskija održano je ranije ove godine u Branstonu u Kentakiju. Hiljade viskija koji su učestvovali osvojili su tri medalje u svakoj kategoriji, kao što se dešava na Olimpijskim igrama: zlatnu, srebrnu i bronzanu. Pored toga, takmičenje dodeljuje i godišnju glavnu nagradu za „Viski godine“. Veliki šampion ove godine bio je Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice 1989 Mortlach.

Gordon & MacPhail je nezavisna kompanija za punjenje boca sa sedištem u Elginu, u severoistočnom uglu Škotske. Za razliku od destilerije - koja proizvodi viski - nezavisna punionica ima drugi zadatak. U slučaju Gordon & MacPhail, ovo je njihov posao već 120 godina. Danas porodični biznis postoji kao jedan od najpoznatijih u industriji, preuzima vlasništvo nad odabranim bačvama iz cele zemlje i upravlja njima na poseban način. Rezultat su odlična, jedinstvena pića, poput ovog o kome sada govorimo.

Ovaj posao započeo je 1989. godine u Mortlach destileriji, nekih 30 kilometara od porodične prodavnice Gordon & MacPhail. Viski je bačvamaod šerija sazrevao 31 godinu, sve dok ljudi u G&M nisu smatrali da je spreman za flaširanje.

„Neverovatno smo ponosni što vidimo da je Connoisseurs Choice Mortlach 1989. proglašen za viski godine“, rekao je Richard Urkuhart, šef američke prodaje za Gordon & MacPhail. „Ovo priznanje je svedočanstvo ne samo izuzetnog kvaliteta Mortlach duha, već i našeg tima stručnjaka u odabiru idealne bačve i njegovom sazrevanju u pravo vreme. Svaka boca koju proizvodimo je rezultat pažljivog procesa koji se prati od 1895. godine, usvajajući inovativne metode za pomeranje granica sazrevanja viskija."

U saopštenju za javnost, Sebastien Gavillet, šef degustacionog panela na Međunarodnom takmičenju viskija, rekao je: „Srdačno čestitamo celom timu Gordon & MacPhail na stvaranju tako složenog, bogatog i savršeno izbalansiranog viskija.“

Za više informacija o Connoisseurs Choice 1989 Mortlach i ostalim proizvodima kompanije možete posetiti sajt Gordon & MacPhail. Nagrađivani single malt viski možete pronaći u odabranim vinarijama, kao i u online prodavnici Wine-Searcher po ceni od 815 evra. 

Luxury Experience