Ovaj novi burbon je omaž Žan-Mišel Baskijatu

Gotovo godinu dana nakon što je Great Jones Distilling Co. sa Menhetna lansirao trio burbona u flašama dizajniranim u čast preminulog velikog njujorškog umetnika Žan-Mišel Baskijata, najavljeno je da će se saradnja nastaviti u obliku nove boce pod nazivom Empire Edition, uz deo odeće, sve sa Baskijatovim prepoznatljivim crtežom krune...

Great Jones je prva destilerija viskija koja je našla dom na Menhetnu još od Prohibicije, kada je otvorena 2021. godine, i trenutno je jedina koja radi u tom delu grada. Dok se viski destilira u malim količinama u Great Jones destileriji, ono što trenutno nalazite u bocama proizvedeno je u severnom delu države Njujork u destileriji Black Dirt.

Flagship burbon Great Jones brenda, četvorogodišnje izdanje napravljeno od kukuruza, sladnog ječma i raži uzgajanih u Njujorku je upravo onaj koji ćete naći u novoj boci Great Jones x Jean-Michel Basquiat: Empire Edition. Nova etiketa prikazuje Baskijatovu sliku "Mecca", delo koje je stvorio 1982. godine kao interpretaciju siluete Njujorka. "Nastavljajući naše partnerstvo sa Žan-Mišel Baskijatom, ponosni smo što povezujemo Great Jones Whiskey sa njujorškom ikonom čija umetnost predstavlja vibrantnu kulturu centra Njujorka," rekao je Lander Otegui, viši potpredsednik marketinga u Proximo Spirits kompaniji. "Ovim specijalnim izdanjem odajemo počast Baskijatovom nasleđu na Great Jones Street, dok istovremeno postavljamo novi standard za zanatsko destilovanje na Menhetnu koristeći isključivo sastojke iz Njujorka, kako bismo napravili naše nagrađivane viskije." Zvanične beleške o ukusu opisuju suvi kukuruz, testo za kolače, vanilu i beli biber na nosu, praćeno zelenom travom i belim biberom na nepcu.

Great Jones je sarađivao sa modnim brendom Rome Pays Off na kreiranju kolekcije odeće i robe inspirisane "Mecca" slikom, uključujući šešir sa širokim obodom, majicu i duksericu. Posetite destileriju ovog leta kako biste kupili bocu Great Jones x Jean-Michel Basquiat: Empire Edition burbona i uživali u koktelima koje je osmislio glavni miksolog Great Jones brenda, Kolin Frejzer. Viski i kolekcija odeće dostupni su za kupovinu na Great Jones sajtu sada, a osnovna ponuda može se naći na sajtovima kao što je ReserveBar.

Luxury Experience