Nećete verovati koliko košta najskuplji viski sveta

Nije nikakva novost da u svetu postoji velika potražnja za retkim i starim viskijima…

Ipak, ono što potvrđuje da ljubitelji ovog pića mogu preći sve mere i granice kako bi okusili i posedovali premijum sortu od svih dostupnih, jeste skorašnja prodaja Macallan 1926. Unikatna, ručno oslikana flaša viskija skoro je prodata na aukciji u organizaciji Christie’s kuće u Londonu, po ceni od 1.5 miliona dolara.

Ono što ovaj viski čini posebnim jeste činjenica da je ovo jedna od samo četrdeset 1926 flaša, koja je došla iz sanduka 263. I dok mnoga izdanja iz ove kolekcije odlaze sa ekskluzivno oslikanim etiketama, koja su dela umetnika poput Pitera Blejka i Valerija Adamija, ova nosi etiketu koju je oslikao Irac, Majkl Dilon, koji je jako cenjen zbog svojih istorijskih dekoracija.

Kako kažu iz aukcijske kuće Christie’s: “Slika za ovu flašu naručena je i ponuđena na prodaju kroz Fortnum & Mason u Londonu 1999.godine. Christie’s aukcijska kuća sa oduševljenjem nudi ovu unikatnu flašu viskija, koja je neprikosnoveni sveti gral za kolekcionare, jer je zaista unikatna. Flaša predivno oslikava Easter Elchies House of The Macallan i Škotsku, a ponuđena je u luksuznoj Macallan 60-Year-Old drvenoj kutiji, sa sertifikatom autentičnosti”.

Ova flaša viskija je naravno oborila rekord svojom cenom.

Luxury Experience