Najstariji konjak sveta koji je sazrevao u buretu prodaje se za 32,000 dolara

Hermitage Cognac čini proslave bezvremenim sa svojim neverovatnim 100-godišnjim izdanjem...

Po ceni od neverovatnih 31.693 dolara, ovaj konjak je dostupan u samo 68 dekantera od jednog litra. Nazvan Siècle d’Or, po Zlatnom veku Francuske, izuzetan konjak je rezultat neprevaziđenih sastojaka. Proizveden od grožđa Ugni Blanc iz regiona Lignières Sonneville u Grande Champagne, konjak je obogaćen korišćenjem tradicionalnih bakarnih alembik Charentais destilera i flaširan sa 40,5% alkohola.

Hermitage Siècle d’Or je predstavljen u dekanterima od kumberskog kristala, pažljivo ručno izrađenim u Velikoj Britaniji, sa zlatnim listićima i numerisanim pojedinačno. Ovaj kolekcionarski komad dolazi u drvenoj kutiji za prezentaciju, sa pismom od osnivača i predsednika Hermitage Cognac brenda, Dejvida Bejkera, koje otkriva informacije o konjaku.

Dejvid Bejker je rekao: "To je jedan od vrlo malog broja konjaka koji su odležali u podrumima u srcu premier cru regije Cognac poznate kao Grande Champagne. Nepromenjen i neblendiran, ovaj vintage konjak je odležao 100 godina u hrastovim buradima iz Limousina. Ovo izuzetno dugo sazrevanje  stvorilo je široku kompleksnost bogatih ukusa i aroma, koje su zajedničke samo najfinijim i najstarijim konjacima."

Nepromenjen i neblendiran vekovima, ukus je izvanredan sa nenadmašnim balansom i dubinom. Kakao, karamele, pečurke, đumbir, kandirano voće i kumkvat oslobađaju bogatu intenzivnost koja se nalazi samo u najređim konjacima.

Luxury Experience