Najskuplji viski na svetu - Macallan 1926

Retki viskiji neretko zarade visoke cene kada se nađu u prodaji, a upravo to nam dokazuje The Macallan 1926, koji je trenutno u trci da postane najskuplji svoje vrste na čitavom svetu…

Egzotična mešavina će verovatno pobediti trenutnu cenu od 1.6 miliona dolara, koju takođe drži jedan Macallan, flaširan u isto vreme. Kao jedan od samo 14 svoje vrste, Macallan 1926 Fine and Rare 60-Year-Old predstavlja deo cenjene Perfect Collection serije. On sadrži tečnost destilovanu pre skoro stotinu godina, u samom vrhu besnih dvadesetih i prohibicije.

Komentarišući ga, stručnjak u polju viskija, Angus Mekrejld, rekao je: “Macallan 1926 Fine and Rare je jedan od samo nekoliko viski izdanja koje je dobilo takav status i postoji više u relaciji sa finom umetnošću nego sa flaširanjem viskija. Njegov performans na aukciji će bez sumnje biti moćna izjava o ikoničnosti i kulturalnoj relevantnosti škotskog viskija u 21.veku”.

Slično tome, izjavio je Ijan Meklun, osnivač Whisky Auctioneer: “Sa ne više od 14 flaša u postojanju, rariter poput ovog ne može biti precenjen i očekujemo da će bitka za njega biti zaista moćna”.