Najskuplji milkšejk na svetu

Njujorški restoran služi najskuplji milkšejk na svetu koji sadrži vanilu sa dva ostrva, sladoled iz Engleske i čisto jestivo zlato.

Verujemo da sva deca vole milkšejk. Ali, evo jednog osvežavajućeg milkšejka namenjenog odraslima, pogotovo onima s dubljim džepom, budući da ovaj košta neverovatnih $100.

Legendarni njujorški restoran Serendipity 3 koji je u svetu poznat po ekstravagantnim jelima i desertima, uključujući najskuplji grilovani sir, najskuplji hot-dog ili Frrrozen Hot Chocolate, sada lansira Luxe Milkshake koji je zvanično najskuplji milkšejk na svetu.

Osvežavajući napitak se služi u visokoj "Crystal Ninja" čaši optočenoj sa čak 3000 Swarovski kristala, dok je sam napitak tek priča za sebe.

Mlečno piće se proizvodi od Jersey kravljeg mleka koje sadrži visok nivo mlečnih masti, dok se kao glavni sastojak navode mahune vanile sa Tahitija i Madagaskara, kao i sladoled iz Devonšira u Engleskoj.

Šejk sadrži u sebi i jestivo 24-karatno zlato, kao i šlag koji se proizvodi od mleka krava koje su pasle isključivo travu, a začinjen je dodatno sirupom od vanile.

Le Cremose Baldizzone je karamel sos napravljen od posebnih zrna kakaa iz Venezuele, Piedmont lešnika i svežeg magarećeg mleka (jednog od najskupljih na svetu) i braon šećera. Da li ste znali da magareće mleko sadrži čak 60 puta više vitamina C nego kravlje mleko? Zato se izuzetno ceni, a jedan litar ovog mleka dostiže astronomske iznose.

Kao višnja na šlagu, dolaze Maraschino Cherries koje se posebno za ovu priliku nabavljaju iz Italije, tačnije, iz čuvene kompanije Luxardo.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti nagrađen titulom Guinness World Records Najskuplji milkšejk na svetu. Uzbuđen sam što našoj zanimljivoj listi jela možemo dodati još jednu ekstravagantnu poslasticu,” rekao je Džo Kalderone, kreator ovog milkšejka koji vas može dovesti do bankrota.

N.V.T.

Izvor Luxury Launches